Ruošiamasi atgaivinti Siesikų dvarą

  • Teksto dydis:

Siesikų dvaro sodyba perduodama Ukmergės rajono savivaldybei, kad būtų restauruota ir pritaikyta turizmo, kultūros, meno ir laisvalaikio reikmėms. Tokį sprendimą priėmė Vyriausybė, atsižvelgdama į Kultūros ministerijos siūlymą.

Siesikų dvaro sodyba yra valstybės saugomas istorijos ir kultūros paminklas, kurį patikėjimo teise valdo valstybės įmonė „Lietuvos paminklai“. Ukmergės rajono savivaldybės taryba sutiko perimti Siesikų dvaro sodybą savo nuosavybėn savarankiškai savivaldybės funkcijai, susijusiai su kultūros puoselėjimu, vykdyti.

Ukmergės rajono savivaldybė numato sutvarkyti šį kultūros paminklą ir pabrėžti rajono regioninį savitumą. Restauruoti Siesikų dvaro sodybos pastatai integruosis į Ukmergės rajono savivaldybėje esantį ,,Dvarų žiedą“ - (Antano Smetonos dvaras, Taujėnų dvaras, Šventupės dvaras, Siesikų dvaras).

Siesikų dvaro sodybą sudaro rūmai, du gyvenamieji ir ūkinis pastatai, svirno liekanos. XVI amžiuje statyti Siesikų dvaro rūmai, dar vadinami pilimi, yra laikomi viena seniausių išlikusių Lietuvoje renesanso stiliaus rezidencijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasišventes

pasišventes portretas
žmogus per 16 metų beveik atgaivino ........... pažiūrėsim kaip savivaldybė toliau ''gaivins'' ...............
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių