Rugsėjį knygynuose pasirodys M.Martinsono romanas „Amaya“

Pasaulinę šlovę pelnęs režisierius, scenaristas ir prodiuseris Maris Martinsonas Lietuvos kino ir literatūros mėgėjams parengė dar vieną malonią staigmeną.

Belaukdamas rugsėjo 17 d. įvyksiančios romantinės kino dramos Amaya, kuriame vaidmenis atlieka ir Andrius Mamontovas bei garsi japonų aktorė Kaori Momoi, premjeros, M. Martinsonas parašė romaną tuo pačiu pavadinimu, kuris šalies knygynuose taip pat pasirodys rugsėjį.

„Knygos atsiradimo istorija intriguojanti. Kai 2008 m. Šanchajaus kino festivalyje pristatėme dramą Nereikalingi žmonės, prie manęs priėjo Kaori Momoi, pasakė esanti sužavėta filmu ir kad mielai nusifilmuotų kitame, jei pakviesčiau. Tuomet ėmiau galvoti, kokią istoriją galėčiau jai pasiūlyti, ir prisiminiau savo klajones po Rytus, masažo paslapčių studijas, visą tą egzotišką patirtį. Taip gimė trumpas apsakymas „Amaya“. Vėliau iš jo radosi filmo scenarijaus apmatai, o baigęs filmuoti nusprendžiau apsakymą išplėsti iki romano. Todėl knyga ir filmas yra susiję, tačiau kita vertus, jie turi nemažai skirtumų. Esu tikras, kad ir viename, ir kitame žmonės ras kažką naujo“, – apie savo kūrinius pasakoja autorius.

Kino drama Nereikalingi žmonės prieš dvejus metus buvo rodoma ir Lietuvoje, vėliau išleista didžiulio susidomėjimo sulaukusi to paties pavadinimo knyga, kurios bendraautoriumi buvo M. Martinsonas.

„Romano Nereikalingi žmonės sėkmė buvo vienas iš akstinų išleisti ir Amayą. Manau, kad tai, jog knyga ir filmas bus pristatyti beveik tuo pačiu metu, suteiks tam tikro azarto – žmonėms dažnai patinka lyginti literatūros ir kino kūrinius, nors, kaip minėjau, filmas Amaya nėra romano Amaya ekranizacija“, – taip preteksto parašyti romaną priežastis dėsto M. Martinsonas.

Autentišką bei jausmingą meilės istoriją pristato naujai įsikūrusi leidykla „Metodika“. Amaya – vienas pirmųjų leidinių. „Džiaugiamės savo veiklą pradėdami šia knyga. Tai šviesus, romantiškas, įtaigus pasakojimas, kuris, neabejojame, patiks daugeliui kokybiškos literatūros išsiilgusių skaitytojų. O tai, kad prie knygos atsiradimo prisidėjo tiek daug garsių ir talentingų žmonių, suteikia jai papildomos vertės“, – savo simpatijų pristatomai knygai neslepia leidyklos direktorė Reda Vaitkevičiūtė.

Romano Amaya pristatymas numatomas rugsėjo 8 d.


Šiame straipsnyje: Maris MartinsonasAmaya

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių