Rugpjūtį kinuose – pasaulio kino grandų kūrinys „Motina ir dukra“

Rugpjūčio 13 d. Lietuvos kino teatruose startuos drama „Motina ir dukra“ („Mother and Child“).

Filmą kūrė vieni iškiliausių nūdienos kino vardų - Alejandro González Iñárritu, Guillermo del Toro, Alfonso Cuarón, pasaulio kino mėgėjams padovanoję tokius šedevrus kaip „Babelis“, „21 gramas“, „Prakeikta meilė“ (Amores perros), „Pano labirintai“, „Ir Tavo mamą taip pat“, „Žmonių vaikai“.

Pasikvietę į komandą moteriško kino specialistu pagrįstai vadinamą kolumbietį režisierių ir scenaristą Rodrigo Garcia („Devyni gyvenimai“), kino meistrai sukūrė jautrų ir įtaigų pasakojimą apie moteris, kurias vienija naujos gyvybės troškimas.

Visagalis nenuspėjamas likimas sudėlioja ir apverčia aukštyn kojom trijų moterų gyvenimus jautrioje dramoje, kuri savo pasakojimų nuotaika artima ispanų maestro Pedro Almodovaro stilistikai.

50-metė fizioterapeutė Karen prižiūri sunkiai sergančią motiną, kuriai anksčiau nerasdavo laiko.

Ji nepažįsta ir niekuomet nematė prieš 35 metus pagimdytos dukters, kurią buvo atidavusi įvaikinimo agentūrai. Artimų draugų neturinti advokatė Elizabet jaučiasi nepriklausoma, naudojasi kitais žmonėmis, migruoja nuo vieno vyro prie kito, kol sutinka darbdavį, parodžiusį jai išskirtinį dėmesį.

20-tąjį gimtadienį atšventusi nevaisinga Liusė kreipiasi pagalbos į įvaikinimo agentūrą ir siekia susitarti su neturtinga nėščia paaugle.

Filme „Motina ir dukra“ susipina trys atskiros siužetinės istorijos apie skausmingai tikroviškus išgyvenimus, komplikuotus motinų santykius su vaikais, moterišką intuiciją, sudėtingas įvaikinimo procedūras ir kantriai mylinčius vyrus, kurie stengiasi padėti savo moterims, kad jos pamirštų liūdną praeitį ir atrastų naują laimę.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Lietuvos žiūrovams puikiai pažįstamos kino žvaigždės – Oskaro nominantės Naomi Watts (“Malholando kelias”, “21 gramas”, “King Kongas”, “Rytietiški pažadai”), Annette Bening (“Amerikietiškos grožybės”, “Moterys”), gražuolė Kerry Washington (“Rėjus”, “Paskutinis Škotijos karalius”, “Ponas ir ponia Smitai”) bei Samuel L. Jackson (“Bulvarinis skaitalas”, “Džekė Braun”, “Nepalaužiamasis”).

Puikiai surežisuota ir įtaigiai suvaidinta jautri drama „Motina ir dukra“, pravirkdžiusi didžiausių kino festivalių žiūrovus, Lietuvos kino teatruose pasirodys rugpjūčio 13 d.


Šiame straipsnyje: Motina ir dukrafilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių