R.Ščiogolevaitė: naujas albumas – tarsi puslapiai iš mano dienoraščio

Trečiadienio pavakarę viena garsiausių Lietuvos dainininkių – Rūta Ščiogolevaitė – sostinėje pristatė savo naują albumą. Jame sudėtos dainos, kaip teigė atlikėja, - kurtos visą jos karjeros laikotarpį.

„Kažkur pristačiau albumą kaip puslapius iš savo dienoraščio. Viena vertus, tai yra visiška tiesa, nes visos dainos, kurias esu parašiusi, yra vienaip ar kitaip padiktuotos, įkvėptos mano asmeninių išgyvenimų. Kita vertus, net jei kai kuriuose tekstuose akivaizdžiai galima išgirsti tam tikrų mano gyvenimo momentų, paraginčiau labai vienareikšmiškai į tai nereaguoti, nes tos tikros istorijos vis tiek yra pagražintos“, - trečiadienio pavakarę surengtoje spaudos konferencijoje sakė R.Ščiogolevaitė.

Naujasis dainininkės albumas „Rūta. Tai – gyvenimas / Just life“ - penktasis - dienos šviesą išvydo po ketverių metų pertraukos. Jame popmuzika persipina su džiazo elementais. Į albumą sudėta dešimt dainų. Didžiąją dalį tekstų atlikėja parašė pati, kitus - su bendraautoriais.

„Albumą pristatau kaip visiškai mano rašytą. Viena daina yra sukurta mano tėčio. Tai buvo mano vaikystės periodas, todėl negalėjau jos neįdėti“, - teigė muzikantė.

Pusę dainų albume - lietuviškos, kitos - angliškos. Daugiausia jų yra apie meilę. Paklausta, ar būtent jos gyvenimo vyrai buvo įkvėpimo šaltinis vienos ar kitos dainos, dainininkė to patvirtinti nebuvo linkusi. Ji tiesiog atsakė: „Jas įkvėpė ne knygos ar filmai, o mano asmeninis gyvenimas.“

Tačiau ji patvirtino, kad yra dainų, kurias klausant būtų galima susimąstyti, kuriam iš savo buvusių vyrų ją parašė. „Tekstas, kuris akivaizdu, kad skirtas kuriam nors iš nepavykusios meilės, turbūt yra vienas seniausių kūrinių. Daina „Your Song“ skirta dabartiniam mano gyvenimo draugui Elvinui. Ji labai šviesi, dar neaptemdyta jokios karčios patirties. Albume taip pat yra ir lopšinė, rašyta mano vaikui“, - šypsojosi dainininkė.

R.Ščiogolevaitė pasidžiaugė galinti įrašyti ir atlikti kūrinius gyvai kartu su bendražygiais muzikantais, su kuriais koncertuoja jau daug metų. Gražių žodžių negailėjo Pauliui Zdanavičiui, kurio dėka, kaip pati sakė, albumas buvo išleistas. „Paulius padėjo užbaigti dainas, jas aranžuoti, daug prisidėjo kūrybinėmis mintimis“, - sakė dainininkė.

Atlikėjos teigimu, naujajame albume nėra nei meninių, nei komercinių stereotipų, skamba gyva muzika, net 10 skirtingų instrumentų garsų. Tuo jis, dainininkės teigimu, yra ypatingas.

„Atsiribojau nuo mados įtakos aranžuotėse ir pasirinkau gyvų instrumentų skambesį. Sunku apibūdinti mano muziką. Manau, kad ji skirta klausytojui, kuriam muzika yra ne kaip fonas ar priedas prie laisvalaikio. Jai reikia skirti laiko, kad išgirstum ir suprastum. Ji asmeniška, tarsi kviesčiau kiekvieną nuoširdaus pokalbio, kuriame galiu atsiverti, pasidalyti savo jausmais ir išgyvenimais“, - kalbėjo R.Ščiogolevaitė.

Albumas parduodamas nebus. Dainas iki gegužės pabaigos nemokamai galima atsisiųsti iš „Facebooke“ esančio bendrovės „Omnitel“ puslapio.

Kovo pradžioje daininkė pradėjo turą po Lietuvą. Šiandien atlikėja koncertuoja Vilniuje, „Pramogų banke“, kitą savaitę pasirodys Druskininkuose. Iki balandžio galo aplankys ir kitus šalies miestus.


Šiame straipsnyje: Rūta Ščiogolevaitėalbumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mamutas

Mamutas portretas
Kokia cia populiariausia jei net nezinau nei vienos jos dainos

nunu

nunu portretas
Pabaisa.

ali

ali portretas
rupi cia mum isleido ar nea...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių