„Roko naktyse“ laukiama britų žvaigždės šuolio į minią

Didžiausios šiemetinio festivalio „Roko naktys 2010“ žvaigždės – britų indie patrakėliai „The Subways“ – suglumino organizatorius, atsiuntę neįprastą pageidavimą.

Grupės lyderis Billy Lunn, garsėjantis neįtikėtinais šuoliais nuo scenos į minią, užsimojo pademonstruoti savo įgūdžius ir Zaraso saloje, tad rengėjai suka galvą, kaip užtikrinti rokerio bei publikos saugumą.

„Šuoliai nuo scenos, vadinamasis stage diving, yra viena įspūdingiausių ir publiką uždegančių rokenrolo šou dalių, bet kartu ir pakankamai pavojinga. Charizmatiškasis „The Subways“ lyderis Billy Lunn virtuoziškus šuolius yra atlikęs jau keliuose didžiausiuose Europos festivaliuose, tad tokiam britų žvaigždės siautuliui būtina pasirengti iš anksto“, – pasakojo „Roko naktų 2010“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Šiuo metu festivalio organizatoriai ruošia sceną, koreguoja atstumą tarp scenos ir publikos zonos taip, kad Billy Lunn galėtų saugiai atlikti savo pagarsėjusį šuolį ir „paplaukioti“ ant gerbėjų rankų.

„Patirties semiamės iš „Glastonbury“, „Reading“, „Rock AM ring“ ir kitų didžiųjų festivalių rengėjų, kur „The Subways“ jau ne kartą scenoje kėlė tikrą uraganą“, – sakė Blėka.

Prieš festivalį progą pasitreniruoti turės ir gerbėjai. Kaip atliekamas šuolis nuo scenos bei „plaukiojimas“ ant rankų, demonstruos festivalio savanoriai, prie kurių galės prisijungti visi pageidaujantys to išmokti. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje šią ir kitą savaitę vyks flashmob akcijos, kurių metu nuo pakylos bus šokinėjama ant žmonių rankų.

„Laukdami ekstremalaus „The Subways“ stage diving, nutarėme surengti savotiškas treniruotes, kuriose bus ne tik simboliškai pagerbtas šuolių nuo scenos reiškinys, bet ir tobulinami rokerių gaudymo ir nešiojimo įgūdžiai. Jie tikrai pravers festivalio metu. Juk per „The Subways“ atliekamą „Rock & Roll Queen” užvirs tikras katilas“, – teigė „Roko naktų 2010“ prodiuseris.

„The Subways“ vadinama viena talentingiausių garažinio bei indie roko grupių Europoje. Billy Lunn, Charlotte Cooper ir Josh Morgan išgarsėjo 2005 m., kai trijulė laimėjo „Glastonbury“ talentų konkursą ir sudrebino roko sceną debiutiniu albumu „Young For Eternity“. Žymiausia daina iš šio albumo „Rock & Roll Queen” iki šiol vadinama vienu iš labiausiai sprogstančių roko hitų pasaulyje.

„The Subways“ koncertuoja sausakimšose salėse ir stadionuose visame pasaulyje – nuo Europos šalių iki Japonijos, JAV ir Australijos. Grupė apšildė AC/DC, „Oasis“ ir „Foo Fighters“, o jų soliniai koncertai bei pasirodymai festivaliuose suplanuoti metams į priekį.

Be britų žvaigždžių, Zaraso ežero saloje (Zarasai) rugpjūčio 6-7 dienomis vyksiančiose „Roko naktyse“ gros švedai „Sonic Syndicate“, iš Gibraltaro kilę „Breed 77“ suomiai „Lapko”, švedai „Violent Divine“, tarptautinis projektas „Killing Machine”. Festivalyje pasirodys garsiausios Lietuvos bei Baltijos šalių roko grupės, taip pat perspektyviausi šalies roko talentai.

Organizatoriai gerbėjams taip pat paruošė kaip niekad platų pramogų spektrą. „Roko mieste“ veiks net trys kvartalai: aktyvios pramogos ant vandens ir žemės „Sporto klube“, būgnų pamokos, mainų turgelis, informacija apie beglobius gyvūnus „Roko mokykloje“, aibė kūrybinių dirbtuvių, grafiti ir hip hopo mėgėjams skirtos staigmenos, ugnies šou ir kitos atrakcijos „Kūrybos parke“.


Šiame straipsnyje: „The Subways“Roko naktys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių