R.Javtokas vaidino Tadą Blindą, Juozukas demonstravo Volkerio suktuką

Robertas Javtokas nutaiso rūsčią veido miną ir žvelgia į tolumą lyg iš ten atjotų priešai.

Mosuodamas kardą Mantas Kalnietis bando perteikti, kad visi nemirtingieji turi jo bijoti. Krepšininkai – kino filmų herojai? Neįprasta, tačiau tai tiesa.

Filmo apie vyrų krepšinio rinktinės gyvenimą „Mes už... Lietuvą!“ (rež. Andrius Lekavičius) kūrėjai Lietuvos krepšininkus trumpam pavertė puikiai lietuviams žinomais kino filmų personažais. Fotosesijos metu užfiksuoti kadrai jau visai netrukus pasirodys reklaminiuose filmo plakatuose.

Plačiapetis R. Javtokas tapo legendiniu lietuvių „svieto lygintoju“ Tadu Blinda, o M. Kalnietis – Dankanu Maklaudu arba, kitaip tariant, visiems puikiai pažįstamu nemirtinguoju kalniečiu. Krepšininkams kompaniją palaikė ir vyrų nacionalinės rinktinės siela vadinamas masažuotojas Juozas Petkevičius – Juozukas, įkūnijęs legendinį ir bebaimį Chucko Norriso personažą Volkerį, Teksaso reindžerį.

Nuotaikingoje keletą valandų trukusioje fotosesijoje netrūko pokštų, kurių centre buvo optimistas Juozukas. Jis ne tik „skaldė“ anekdotus, tačiau ir visaip bandė pakartoti legendinį Volkerio suktuką, prieš kurį neatsilaiko nė vienas piktadarys. Be to, Juozukas pasisiūlė tapti ir R. Javtoko įkūnijamo herojaus Tado Blindos žirgu.

„Nors pagal ūgį turbūt būčiau tik ponis“, – juokėsi J. Petkevičius.

Tuo tarpu į rankas paėmęs kardą M. Kalnietis pokštavo, kad jis ne kalniečio, o kito herojaus Zoro. Esą šis kardas serialo „Kalnietis“ personažui yra per mažas.

Po fotosesijos M. Kalnietis prisipažino, kad mokydamasis mokykloje dažnai žiūrėdavo serialą „Kalnietis“, o klasės draugai jį dažnai siedavo su pagrindiniu serialo personažu.

Tadu Blinda virtęs R. Javtokas pripažino, kad šis vaidmuo jam patiko. „Blinda buvo kovotojas ir aš esu kovotojas, komandos kapitonas. Tad turime bendrų savybių“, – sakė R. Javtokas. Jis pridūrė, kad matė tiek senąjį, tiek naująjį filmą apie Tadą Blindą.

Krepšininkai virto kino filmo herojais neatsitiktinai. R. Javtoką, M. Kalnietį ir Juozuką jau greitai bus galima išvysti didžiuosiuose kino teatrų ekranuose. Tik ten jie ne vaidins, o bus savimi.

Pirmasis filmas apie mūsų šalies krepšinio rinktinės gyvenimą iš arti „Mes už... Lietuvą!“ (rež. Andrius Lekavičius) kino teatrus visoje Lietuvoje pasieks jau gegužės 31-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių