Retas rausvas deimantas parduotas už rekordinę 46 mln. dolerių sumą

Retas rausvos spalvos deimantas, laikomas vienu ir gražiausių ir labiausiai geidžiamų pasaulyje, antradienį buvo parduotas už 46,16 mln. dolerių (117,2 mln. litų), pranešė aukcionų namai "Sotheby's".

Ši suma buvo didžiausia, kada nors sumokėta už deimantą ar bet kurį kitą brangakmenį.

"Sotheby's" prieš aukcioną, vykusį viename prabangiame viešbutyje ant Ženevos ežero kranto, prognozavo, jog žiede įtaisytas 24,78 karato sveriantis deimantas "Fancy Intense Pink" gali būti parduotas 27-38 mln. dolerių (68,5-96,5 mln. litų).

Tačiau intensyviai varžęsi aukciono dalyviai peržengė rekordinę daugiau nei 24 mln. dolerių sumą, kurį per vieną aukcioną 2008 metų gruodį buvo sumokėta už pilkšvai melsvą briliantą "Wittelsbach".

"40,5 mln. (Šveicarijos) frankų (104,4 mln. litų) - pasaulinio rekordo kaina. Parduodame... Parduota", - ištarė aukciono vedėjas, kurio taukštelėjimą plaktuku palydėjo aplodismentai.

Galutinę didesnę nei 46 mln. dolerių kainą sudaro aukcione pasiūlyta kaina ir komisiniai mokesčiai.

"Sotheby's" pranešė, kad šį briliantą įsigijo Londone dirbantis deimantų pirklys Laurence'as Graffas, nusipirkęs brangakmenį savo asmeninei kolekcijai.

"Laurence'as Graffas akivaizdžiai yra brangiųjų akmenų žinovas. Bet kuris brangakmenių žinovas suvoktų, kad šį akmenėlį verta turėti. Jeigu turėčiau tiek pinigų, pats būčiau jį nusipirkęs", - sakė "Sotheby's" tarptautinio juvelyrinių dirbinių skyriaus padalinio Europoje ir Artimuosiuose Rytuose vadovas Davidas Bennettas.

Jis anksčiau sakė, kad "Fancy Intense Pink" yra "vienas iš tyriausių deimantų".

"Nepriekaištingas" brangakmenis, nušlifuotas smaragdine forma, buvo pagrindinis iš 500 "Sotheby's" pristatytų pardavimui itin retų ir brangių juvelyrinių dirbinių. Rožiniai deimantai sudaro tik apie 2 proc. išgaunamų pasaulyje.

Paskutinį kartą šis deimantas rinkoje buvo pasirodęs prieš maždaug 60 metų, kai jis buvo parduotas legendiniam JAV juvelyrui Harry Winstonui ir vėliau visą laiką laikytas privačioje kolekcijoje. Ši ypatybė taip pat padidino brilianto vertę.

"Jis labai patogus dėvėti ir tobulo dydžio", - pabrėžė D.Bennettas.

"Sotheby's" atstovas taip pat sakė žurnalistams, kad rožinius deimantus kolekcininkai ir pardavėjai itin vertina dar nuo tų laikų, kai jie buvo pirmąkart atrasti Indijoje.


Šiame straipsnyje: deimantasaukcionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių