R.De Niro juokaudamas apie JAV pirmąją ponią nenorėjo nieko įžeisti

Robertas De Niro pareiškė, kad nieko nenorėjo įžeisti prezidento rinkimų kampanijos lėšų rinkimo vakarėlyje, kai Michele Obamos akivaizdoje jis pareiškė, jog Amerika dar nėra pasirengusi turėti baltąją pirmąją ponią.

Savo pareiškime R.De Niro tvirtina, kad pirmadienį Niujorke pasakė „satyrišką juokelį“, tačiau jo „replika nenorėta nieko įžeisti ar sutrikdyti ką nors - juo labiau pirmąją ponią“.

"Callista Gingrich. Karen Santorum. Ann Romney. Ar dabar jūs tikrai manote, kad mūsų šalis yra pasiruošusi turėti baltąją pirmąją ponią? - klausė aktorius, paminėdamas respublikonų kandidatų Newto Gingricho, Ricko Santorumo ir Mitto Romney sutuoktines.

Į šį aktoriaus klausimą minia atsakė vienabalsiu „Ne“, o R. De Niro pasitikslino: - Dar per anksti, ar ne?

Šį juokelį nedelsiant sukritikavo vienas rinkimų kandidatų N.Gingrichas, pasak kurio, rasinės užuominos apie respublikonų kandidatų sutuoktines yra „neatleistinos“.  Ir vis tik jis pareikalavo prezidento Baracko Obamos atsiprašymo.

Tačiau Baltieji rūmai šį reikalą peradresavo B.Obamos rinkimų kampanijai. M.Obamos atstovė Olivia Alair šį juokelį taip pat pavadino „netinkamu“, tačiau atsisakė toliau jį komentuoti.

Savo juokeliu R.De Niro priminė prieš ketverius metus, prieš B.Obamos pergalę 2008 metų prezidento rinkimuose virusias karštas diskusijas, ar Amerika yra pasirengusi pirmajam juodajam prezidentui.

Vis tik N.Gingrichas, kuris varžosi dėl teisės tapti respublikonų kandidatu ir mesti iššūkį B.Obamai lapkričio mėnesio rinkimuose, šio juoko nepraleido pro ausis ir antradienį pareikalavo prezidento atsiprašymo.

„Aš labai noriu pasakyti vieną dalyką savo žmonos, Karen Santorum ir Ann Romney vardu. Aš manau, kad Robertas De Niro klysta“, - sakė buvęs Atstovų rūmų pirmininkas dalyvaudamas per mitingą Luizianoje.

„Manau, kad šalis yra pasirengusi turėti naują pirmąją ponią, ir jam nereikėtų jos apibūdinti rasės atžvilgiu, - sakė jis. - Raginu prezidentą už tai atsiprašyti“.

R.De Niro tvirtino, kad jo pareiškimas tebuvo pokštas.

„Mano pareiškimas, nors ir su satyriško juokelio gaidele, nebuvo skirtas įžeisti ar sutrikdyti ką nors - juo labiau pirmąją ponią“, - sakoma R.De Niro atstovo paskelbtame pareiškime.


Šiame straipsnyje: Robertas de NiroMichele Obama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių