„Rasabasa“ prodiuserio kūrybą liaupsina metalo muzikos spauda

Grupės „Rasabasa“ gitaristo ir prodiuserio Snorre Bergerudo sukurtas Norvegijos metalo grupės „She Said Destroy“ naujausias albumas „Bleeding Fiction“ parklupdė metalo muzikos spaudą.

Sausio mėnesį pasirodžiusį EP albumą su vienodu entuziazmu liaupsina tiek „Metal Hammer“, tiek konservatyvus Norvegijos nacionalinis transliuotojas NRK.

Įdomiausia tai, kad šiame albume yra vos vienas kūrinys, kuris trunka 27 minutes. Nepaisant to, albumas sugebėjo įtikti net ir reikliausiems grupės gerbėjams bei muzikos kritikams.

„Ekstremalaus metalo viršūnė“ – teigia „Metal Hammer“. „Įrašyti albumą su vos vienu kūriniu – rodo pasitikėjimą. Išlaikyti dėmesį pusvalandį gali būti sudėtinga, bet „She Said Destroy“ tai pavyko“ – žavisi NRK. „Tai pranokti grupės nariams bus sunku, bet mes tik išlošime iš jų mėginimų tai padaryti“ – įsitikinęs „Metalireland.com“.

Grupės „She Said Destroy“ albumas –  toli gražu ne pirmas Snorre’ės Bergerudo prodiusuotas darbas. Per pastaruosius dvejus metus jis prodiusavo įrašus ir kitiems įvairių muzikos stilių atlikėjams iš Norvegijos, Kanados, Didžiosios Britanijos, Airijos.

Lietuvoje muzikantas prodiusavo kritikų puikiai įvertintus grupės „Rasabasa“ albumus, Manto dainą „Melagė“, padėjo išvystyti muzikines idėjas kai kurioms Marko Palubenkos dainoms. Šiuo metu įrašinėja savo skambesio ieškančios Jurgos Šeduikytės naują dainą.

Metalistų „She Said Destroy“ naujausiame EP Snorre Bergerudas sukūrė visą muziką ir šiame albume sugrojo visais instrumentais, kurie girdimi įraše, išskyrus bosą ir būgnus. „Bleeding Fiction“ buvo įrašytas pernai Velse ir yra nutolęs nuo įprasto šio kolektyvo skambesio, girdėto ankstesniuose dviejuose albumuose. Naująjame grupės EP galima išgirsti įvairovę nuo brutalių rifų iki gražių melodijų.

Tačiau pagrindinis Snorre’ės Bergerudo dėmesys artimiausiu metu vėl bus nukreiptas į grupę „Rasabasa“, su kuria jis šiemet Lietuvoje laimėjo M.A.M.A. apdovanojimą metų alternatyvos nominacijoje.

Vilniuje vėl susirinkus visiems penkiems „Rasabasa“ muzikantams grupė jau pradėjo įrašinėti naujas savo dainas, kurias dar iki vasaros pristatys koncertuose.


Šiame straipsnyje: Rasabasa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių