„Pure Future“ velykinė staigmena - klasikinės muzikos projektas

Balandžio 12 dieną, Velykų sekmadienį, muzikos ir naujųjų technologijų festivalis „Pure Future“ skelbia penktojo sezono pradžią. Viena iš labiausiai intriguojančių jo naujienų - styginio orkestro sukūrimas.

Šiųmetį festivalį „Pure Future“ paskelbs pirmas „Future Orkestra“ koncertas. Tai jaunų muzikantų grupė yra grojusi  Italijoje, Olandijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse. Orkestras - nuolatinis M.K. Oginskio jaunimo festivalio dalyvis.

Jo siela yra 15 žmonių rankos, jos groja smuikais, altais ir violončelemis. Muzikantai festivalio atidarymui paruošė Volfgango Amadeuso Mozarto kūrinį „Serenada“, į kurį įpynė Lietuvos pamario krašto liaudies dainas.

Po šio orkestro pasirodymo laukia pusantros valandos truksianti programa. Ją sudarys viso pasaulio įdomiausi klasikos kūriniai supinti su Lietuvos, Gruzijos, Vengrijos, Kubos ir Indijos tautų melodijomis. Visus pasirodymus nuolat papildys šviesos efektai. Organizatoriai intriguoja, kad į koncerto programą bus įtraukti ir dar negirdėti kai kurių kompozitorių kūriniai, kurių natos yra įsigytos aukcionuose.

Balandžio 12 d. 18 val. visi norintys išgirsti pirmą orkestro pasirodymą, kviečiami rinktis Vilniaus pramogų ir sporto centro „Forum Palace“ rūmuose, didžiojoje koncertų salėje. Koncertas vyks nemokamai.

Vakarinį „Pure Future White 2009“ pasirodymą šiemet skelbs „G&G Sindikatas“. Jubiliejiniam festivalio „Pure Future“ statiniam renginiui iš Londono specialiu reisu atskrenda trys garsūs šokių scenos atlikėjai - Desyn Masielo, Omid 16B ir Demi. Jie sukūrė unikalų projektą, kurį atliks gyvai. .

Organizatoriai dar kartą primena, kad į „White Future“ bus įleidžiami tiktai baltos spalvos drabužiais nuo galvos iki kojų apsirengę žmonės. Šiais metais „White Future“ renginio lankytojų lauks visa puokštė specialiųjų efektų: CO2 - šalto oro patrankos, ugnies patrankos, konfeti, lazeriai, malonius kvapus skleidžiančios dujos.

VIETA: „Forum Palace“, Konstitucijos pr. 26, Vilnius.

LAIKAS: balandžio 12 d. 18 val. - „Future Orkestra“ koncertas, 22 val. - „Pure Future White 2009“.

KAINA: „Future Orkestra“ koncertas - nemokamas, „Pure Future White 2009“ - 60-250 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių