Protestuodami projektą „Art-o-thon“ paliko beveik visi dalyviai

Menų čempionato „Art-o-thlon“ antrojo etapo pradžia - itin netikėta. Beveik visiems menų čempionato dalyviams teko susikrauti lagaminus ir išvažiuoti namo. Antrajame etape liko daugiausia komisijos ir žiūrovų simpatijų pelniusi „Die Kitsch'en“ komanda.

Netikėti kai kuriems „Art-o-thlon'o“ dalyviams gyvenime ir kūryboje posūkiai įvyko dėl elementarių priežasčių: ne visi susitaikė su mintimi, kad juos kas dieną filmuoja kameros, kad neužtenka intensyviai kurti, bet reikia pasiekti ir kūrybos rezultatų, kuriuos įvertina komisija ir žiūrovai. Ne vienas menų čempionato dalyvis uždavė retorinį klausimą: „Ar menas gali būti vertinamas?“.

Tačiau nevertinimas to, kas sukurta, prieštarauja pagrindiniam menų čempionato principui: išrinkti geriausią iš geriausiųjų. Susidarius tokioms aplinkybėms, dalyvių nuotaikos tiesiogiai įtakojo kūrinių kokybę, o elgesys peržengė elementaraus elgesio ribas. Praėjusį ketvirtadienį tiesioginio eterio metu protestuodami prieš jų meno kūrinių vertinimą, visi dalyviai paliko filmavimo aikštelę.

Šį ketvirtadienį „Die  Kitsch'en“ susirungs su kitomis trimis naujomis itin stipriomis ir kūrybingomis komandomis: ekscentriškuoju dailininku Linu Cicėnu, tarptautinės menininkų organizacijos „Moytoy“ įkūrėja Guste Pacevičiene, tapytoju Kostu Brazausku, būsimu Olandijos „Karališkosios Menų Akademijos“ studentu - drabužių dizaineriu Viliumi Vencevičiumi, vienintelio Lietuvoje „Silikono teatro“ įkūrėja Aukse Petruliene ir Amerikos lietuviu Kim Arbas.

Šios ir kitos aršios menininkų kovos - ketvirtadieniais 22.05 val. per LTV.


Šiame straipsnyje: art-o-thlonmenų čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių