Projekto „Ledynmetis. Profesionalų taurė“ finale – lietuvių triumfas

Pirmojo Baltijos kanalo (PBK) daliojo čiuožimo meistrų konkursas „Ledynmetis. Profesionalų taurė“ pasiekė finišą.

Šeštadienį po įtemptos kovos dailiojo čiuožimo žvaigždės iš Lietuvos – Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko įveikė milžinišką konkurenciją ir iškovojo geriausio čiuožėjo ir čiuožėjos titulus.

Nuo metų pradžios dvidešimt dailiojo čiuožimo profesionalų – olimpinių ir pasaulio čempionų – kovėsi dėl žiūrovų ir autoritetingos žiuri komisijos balų. Kiekvieną pasirodymą šou dalyviams teko ruošti su vis kitu partneriu ar partnere, o balai už kiekvieną pasirodymą buvo kaupiami kiekvieno asmeninėje sąskaitoje ir sumuojami iki šou pabaigos. Visą konkursą Margarita ir Povilas laikėsi aukščiausiose rezultatų lentelės pozicijose, tačiau kas taps nugalėtojais nebuvo aišku iki paskutinės projekto akimirkos.

Jau po pirmųjų konkurso etapų P.Vanagas tapo projekto lyderiu. Paskutinį finalinį pasirodymą Povilas atliko kartu su Oksana Domnina. Lyriškas šokis pagal Jelenos Vajengos dainą porai užtikrino maksimalų balų skaičių. Anot žiuri komisijos narės Natalijos Bestemianovos, norint taip tiksliai suderinti judesio techniką ir emocionalumą, reikėjo dirbti dieną ir naktį. Kita projekto teisėja Jelena Čaikovskaja gyrė puikią šokio techniką ir partnerių susiklausymą: „P. Vanagas ir O. Domnina nė karto nesuklupo, jie sklandžiai pereidavo nuo vieno judesio prie kito“.

Geriausio čiuožėjo vardą P.Vanagas iškovojo surinkęs 119,26 balo. „Ačiū Pirmajam Baltijos kanalui, ačiū už puikų projektą. Panašių tokio aukšto lygio konkursų pasaulyje aš nežinau. Esu labai laimingas!” – džiaugėsi nugalėtojas.

Ne mažiau puikiai sekėsi ir Margaritai Drobiazko bei Aleksėjui Tichonovui. Jų finalinis šokis žiuri komisijos buvo įvertintas 12 balų. Šokėjų pora atliko filosofiškai nuteikiantį pasirodymą su byrančiu smėliu. Teisėjai numerį komentavo skirtingai. „Kai kas šiame šokyje įžvelgė tarp pirštų slystantį gyvenimą, kai kas – smėlį, kurio nesulaikysi delnuose, kaip nesulaikysi ir brangiausių dalykų gyvenime arba sudėtingus dviejų žmonių tarpusavio santykius, kurie slysta iš rankų, kad ir kaip juos brangintum“, – svarstė žiuri komisijos narė Jelena Čaikovskaja. „Tačiau visi teisėjai buvome vieningos nuomonės vertindami šią porą už puikiai išpildytą idėją ir nepriekaištingą atlikimą“.

Susumavus dalyvių rezultatus paaiškėjo, kad geriausios moters čiuožėjos titulas atiteko dviem sportininkėms – Margaritai Drobiazko ir Tatjanai Navkai. Jos surinko vienodą balų skaičių – po 119,38. M.Drobiazko dėkojo savo vyrui Povilui ir visiems partneriams, su kuriais jai teko čiuožti šiame projekte. Kita finalininkė T. Navka juokavo, kad jaučiasi trečia nereikalinga ir negailėjo nuoširdžių žodžių Lietuvos čiuožėjų porai: „Jūs abu – nuostabi pora. Tikrai esate verti nugalėtojų titulo ir aš jaučiuosi laiminga būdama su jumis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
Keista skaityti straipsnio pavadinimą:"...lietuvių triumfas".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių