Pripažintas kūrėjas save laiko kažkuo tarp dizainerio ir sapnų gaudytojo

  • Teksto dydis:

„Salone del Mobile“ – didžiausia Europoje baldų paroda. Čia susirenka visi garsiausi baldų dizaineriai ir šios srities naujokai. Norime jus supažindinti su apdovanojimą pelniusiu dizaineriu iš Katalonijos Eugeni Quitlletu.

Kad ir kas tai būtų – šviestuvai, ausinės, stalai ar kėdės, katalonų dizaineris vadovaujasi tik kūrybiniu įkvėpimu. „Salone del Mobile“ parodoje jis nuolat apsuptas žurnalistų.

Dar visai neseniai mugėje „Maison & Objet“ jis buvo išrinktas Metų dizaineriu. Į Milaną jis atvyko drauge su italų baldų gamintoju „Kartell“ pristatyti savo „svajonių“ kėdės.

„Kėdė sujungta tik nugaroje ir priekyje. Visa kita – tik audinys. Viskas sujungta į visumą“, – pasakoja dizaineris.

Jis Milano baldų parodoje lankosi jau 15 metų. Tai svarbiausias renginys, kuriame E. Quitlletas pristato naujausius kūrinius.

„Čia demonstruojami geriausi kūriniai. Žmonės čia atvažiuoja sužinoti, kas pasaulyje vyksta. Būtent čia pristatai tai, ką per metus ar dvejus sukūrei. Gali stebėti žmonių reakcijas, kai pamato tavo darbą pirmą kartą. Tam mes ir dirbam“, – sako dizaineris.

Tarptautinė Milano baldų paroda – didelė organizacija. Nuo 1961-ųjų balandžio naujausius savo darbus čia pristatė jau tūkstančiai dizainerių. Kai tokia didelė konkurencija, čia patekti nelengva.

E. Quitlletas laikosi paprastos strategijos: lik ištikimas savo vizijai. „Save vadinu „Disonador“. Tai žodžių žaismas tarp „dizainerio“ ir „sapnų gaudytojo“. Savo pasaulio viziją bandau perteikti pozityviai, gražiai. Paversti ją daiktais, kuriais galėčiau pasidalyti su kitais“, – tikina pašnekovas.

E. Quitlletas kuria savo biure Barselonoje. Jis – labai ambicingas kūrėjas ir nepasitenkina vien gražių daiktų kūrimu. Jam įdomu išbandyti visas medžiagos, su kuria dirba, galimybes.

„Svarbu, kad turėtum, ką pasakyti. Jeigu turi ką pasakyti, turi viziją ir žinai, ką nori padaryti, rezultatas gimsta savaime. Kiekvienas daiktas atsiranda labai natūraliai“, – įsitikinęs kūrėjas.

Plačiau apie dizainerį ir jo darbus – „Euromaxx“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių