Prieš viešnagę Lietuvoje J. Vaenga prabilo apie įsivaikinimą

Vilniuje ir Klaipėdoje jau kitą savaitę koncertuosianti scenos žvaigždė Jelena Vaenga 2013-uosius pradėjo netikėtu prisipažinimu. Populiariausių Rusijos atlikėjų ratui priskiriama dainininkė prieš porą dienų prasitarė, kad yra pradėjusi įsivaikinimo procedūrą. Pernai rugpjūtį atlikėja susilaukė pirmojo sūnaus Ivano.

Vilniaus „Pramogų arenoje“ Jelena Vaenga koncertuos sausio 14-ąją, o sausio 15-ąją pirmą kartą pasirodys Klaipėdoje - „Švyturio“ arenoje. Kol kas nėra žinoma, ar į šiuos koncertus dainininkė keliaus su rugpjūtį gimusiu sūnumi, kurio dėka praėjusius 2012-uosius, jos pačios žodžiais, vertina „septyniais su puse balo - penkių balų skalėje“.

„Ar vaiko gimimas pakeitė mano pasaulėžiūrą? Manau, kad ne. Kai gimdo dvidešimtmetė, jos pasaulis tikriausiai apsiverčia aukštyn kojomis. Tačiau aš pirmagimio susilaukiau, būdama trisdešimt penkerių. Jau esu susiformavusi asmenybė. Kita vertus, metai, kai gimsta vaikas, negali būti įvardijami niekaip kitaip – jie buvo nuostabūs“, - interviu Rusijos naujienų tarnybai sakė Jelena Vaenga.

Išsamiame interviu, kuriame apžvelgė 2012-aisiais nuveiktus darbus, dainininkė buvo paklausta apie daug diskusijų sukėlusį įstatymą, kuriuo JAV piliečiams draudžiama įsivaikinti Rusijos vaikus.

„Manau, kad prieš priimant šį įstatymą reikėjo pasikalbėti su jau užaugusiais vaikais, kurie buvo taip įvaikinti“, - pastebėjo dainininkė.

Žurnalisto paklausta, ar neketina pati įsivaikinti, dainininkė netikėtai prisipažino, kad jis pataikė į tiesiai į dešimtuką.

„Ateis laikas, kai apie tai papasakosiu. Šiuo metu ruošiuosi kai kuriems dalykams. Jau atlieku kai kuriuos veiksmus, tai tiesa. Bet viską padarysiu, tada pasakysiu. Tiesiog paklausėte manęs, o aš nemoku meluoti.

Mane nuo šio žingsnio daug kas ilgai atkalbinėjo, bet aš žinau, kad turiu visas galimybes“, - apie vykstantį įsivaikinimo procesą užuominomis papasakojo Jelena Vaenga.

Praėjusiais metais dainininkė į sceną ėjo daugiau nei šimtą kartų, rugsėjį išleido albumą „Lena“, lapkritį gerbėjams pristatė naujutėlę dainą „Fontanka“, o Naujųjų naktį pasirodė visų didžiųjų Rusijos TV kanalų eteryje.

„Koncertavau ir laukdamasi kūdikio. Daug kas stebėjosi, mane teisė, bet aš puikiai jaučiausi, be to, labai myliu savo darbą“, -  prieš kelionę į Lietuvą sakė dainininkė.

Į Lietuvą ji jau trečius metus iš eilės atvyksta sausį – mūsų šalies publiką pakvies kartu simboliškai paminėti rusų senuosius Naujuosius metus. Abu ankstesnius sykius dainininkės pasirodymai sulaukė anšlago – tačiau fenomenalaus populiarumo per pastaruosius dešimt metų sulaukusios artistės pilnos salės laukia visur, kur ji keliauja.

Neatsitiktinai 2012-ųjų pabaigoje žurnalas „Forbes“ paskelbė, kad Jelena Vaenga užima keturioliktąją vietą tarp daugiausia uždirbančių Rusijos pramogų pasaulio garsenybių.

„Ačiū Dievui, nukritau iš devintosios vietos. Vis tiek tos kalbos apie savo honorarus – gerokai išpūstos. Tačiau negaliu skųstis, uždirbu pakankamai, mane myli milijonai žmonių. Kita vertus, padedu giminaičiams, laivų fabrike dirbę mano tėvai gyvena iš menkos pensijos.

Pinigai nėra svarbiausia. Savo gyvenime patyriau daug sunkumų ir išbandymų. Žinau, kad pinigai negali apsaugoti nuo baisiausių dalykų – artimųjų ligų ir mirčių. To aš labiausiai bijau. Kitas baisus smūgis būtų prarasti balsą“, - prisipažino Jelena Vaenga.

Sulaukusi pripažinimo didžiausiose Rusijos salėse, dainininkė ir aktorė išlieka kukli. Nors pati rašo dainų tekstus, neleidžia savęs vadinti poete: „Poetės – tai Achmatova ir Cvetajeva. Aš negaliu su jomis lygintis“.

Atlikėja garsėja ir tuo, kad niekada nevynioja žodžių į vatą – temperamentingai pareiškia savo nuomonę, kartais dėl to sukeldama anekdotines situacijas.

„Viename mieste, kuriame koncertuoju, kelis sykius atvažiavusi pamačiau siaubingai nesutvarkytas, purvinas gatves. Nuo scenos pasakiau, kad tuoj pasiimsiu šluotą, išsivesiu visus žiūrovus ir viską iškuopsime. Kai atvažiavau kitą sykį, viskas ten tiesiog blizgėjo“, - juokdamasi pasakojo atlikėja.

Populiarumu ir visuomenės pagarba apgaubtai dainininkei ne sykį siūlyta eiti į politiką, tačiau ji visada atsisako ir iki šiol nepriklauso nė vienai partijai.

„Žinau viena - jei ten žengsiu į politiką, daugiau nė sekundės nebeskirsiu muzikai. Tokia jau esu. Jei atsiduodu vienam reikalui, tai šimtu procentų“, - teigė dainininkė.

Juokais paklausta, kokius įstatymus pirmiausia imtųsi leisti, atlikėja paminėjo du ją erzinančius dalykus – fonogramą ir „kvailus realybės šou“.

„Fonograma estradoje – reiškinys, prieš kurį daug metų protestuoju. Niekur – Milane, Niujorke, Kremliuje ar mažiausiame kaime – niekada nežiopčiosiu pagal fonogramą. Tai visiškai nepriimtina.

O „Namas 2” ir panašios laidos kvailina mūsų vaikus. Kai sutiksiu Rusijos prezidentą, pirmiausia paprašysiu, kad tokių kvailysčių neliktų eteryje“, - sakė Jelena Vaenga.

„Auksinio gramofono“ premijos ir konkurso „Metų daina“ laureatės kūryba – mišinys iš šansonų, romansų, folkroko, dainuojamosios poezijos ir popmuzikos. Koncertuose Vilniuje ir Klaipėdoje atlikėja pristatys naujojo albumo dainas, o taip pat populiariausius savo kūrinius – tokius kaip „Absent“, „Aeroport“, „Kuriu“ ir daugelį kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Man tai ji nepatinka ,nei jos dainos ,nei ji pati .

joni

joni portretas
turejai gera proga patilet

juonui

juonui portretas
tik tau tai ir tylek
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių