Prieš vaidmenį filme – auskarai nosyje ir kikbokso treniruotės

Švedų aktorė Naomi Rapace, rengdamasi vaidmeniui filme „Mergina su drakono tatuiruote“ visiškai susitapatino su savo vaidinamu personažu Lisbeta Salander.

Lisbeta Salander yra paslaptinga ir niekur nepritampanti vienišė, geniali kompiuterių įsilaužėlė, kurios kūną puošia gausybė auskarų ir, kaip išduoda filmo pavadinimas, tatuiruotės.

Rengdamasi ją įkūnyti, Naomi Rapace siekė atsikratyti savo moteriškumo, tad septynis mėnesius penkias dienas per savaitę treniravosi kikbokso sporto salėje, laikėsi griežtos dietos ir netgi nepabūgo veido bei kūno papuošti tikrais auskarais. „Intensyviai sportavau ir laikiausi dietos, nes norėjau atsikratyti savo moteriškų apvalumų, norėjau atrodyti kaip berniūkštis... Netgi gavau motociklo vairuotojo teises, nusikirpau plaukus trumpai, o veide prisivarsčiau auskarų...

Kai pirmą kartą susitikau su filmo režisieriumi Nielsu, pasakiau jam, kad jei jis nori, jog aš vaidinčiau Lisbetą – aš ja tapsiu,“ – pasakoja trisdešimtmetė aktorė.

N. Rapace taip įsijautė į vaidmenį, kad ilgainiui visiškai susitapatino su savo vaidinamu personažu. „Aš buvau joje arba ji buvo manyje – tai buvo taip keista. Iš tikrųjų aš jau nebesupratau, kas esu ar kuo tapau, – pasakoja N. Rapace. – Beveik visą laiką buvau tikra atsiskyrėlė. Kai laisvu laiku filmavimo aikštelėje visi plepėdavo ir smagiai leisdavo laiką, aš sėdėdavau kur nors kampe ir viena gerdavau kavą“.

Trileris „Mergina su drakono tatuiruote“ pastatytas pagal literatūrine sensacija pasaulyje tapusį švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“.

Rugpjūčio 20-ąją Lietuvos kino teatruose startuosiantis filmas Europoje jau uždirbo per 100 milijonų eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių