Premjeras įteikė valstybinę J. Basanavičiaus premiją

  • Teksto dydis:

Valstybinė Jono Basanavičiaus premija įteikta muziejininkei dr. Elvydai Lazauskaitei. Premiją iškilmingoje ceremonijoje įteikė premjeras Saulius Skvernelis.

„Visi valstybinę J. Basanavičiaus premiją gavę žmonės ją užsitarnavo nuoširdžiu ir kruopščiu darbu, ir šių metų laureatė nėra išimtis. Jos darbų sąrašas mūsų etninei kultūrai yra tikrai išskirtinis ir vertas šios garbingos premijos“, - sakė premjeras S. Skvernelis.

Šių metų premijos laureatė dr. E. Lazauskaitė yra Lietuvos nacionalinio muziejaus Etninės kultūros skyriaus vedėja. Ji jau dešimtmetį muziejuje organizuoja Tautinio kostiumo dirbtuves, plėtoja kitas unikalias edukacines etninės kultūros programas. E. Lazauskaitės iniciatyva kiekvienais metais vasario 16-ąją yra rengiami Jono Basanavičiaus skaitymai, kuriuose dalyvauja Jono Basanavičiaus premijos laureatai.

1992 m. Kultūros ministerijos įsteigta Valstybinė Jono Basanavičiaus premija yra skiriama kasmet už reikšmingus pastarųjų penkerių metų darbus, susijusius su etninės kultūros ir tradicijų puoselėjimu, taip pat už kūrybinę ir mokslinę veiklą etninės kultūros srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių