Premija už geriausią lietuvišką romaną skirta rašytojui M. Zingeriui

  • Teksto dydis:

Žymaus XX amžiaus rašytojo Liudo Dovydėno premija, kuria apdovanojamas geriausio naujo lietuviško romano autorius, šiemet skirta rašytojui Markui Zingeriui.

Kūrėjas įvertintas už romaną „Aš sėdėjau Stalinui ant kelių“, pranešė Lietuvos rašytojų sąjunga.

Šiemet premijai taip pat siūlytas Liutauro Degėsio romanas „Tavo rytoj buvo vakar“, Gabijos Grušaitės kūrinys „Stasys Šaltoka: Vieneri metai“, Viliaus Kočiubaičio  romanas „Afganistano daktaras“ ir Undinės Radzevičiūtės „Kraujas mėlynas“.

Premiją laimėjęs M. Zingerio romanas „Aš sėdėjau Stalinui ant kelių“ apibūdinamas kaip „epinis nostalgiškas pasakojimas apie senovinę „Kauno Lietuvos“ šeimą ir nenumaldomas aplinkybes, lemiančias žmogaus gyvenimo kelią“.

Knyga apima septynis dešimtmečius, joje pasakojama apie buržuazinės prieškario Lietuvos dinastijos žlugimą, jos palikuonių likimą sovietmečiu ir šių dienų Lietuvoje.

Rašytojo ir žurnalisto Liudo Dovydėno (1906–2000) premija teikiama nuo 2008-ųjų. Jos mecenatas – Jungtinėse Valstijos gyvenantis rašytojo sūnus fotomenininkas Jonas Dovydėnas. Laureatui įteikiamas diplomas ir 5 tūkst. eurų premija.

Premijos laureatais yra tapę rašytojai Romualdas Granauskas, Leonardas Gutauskas, Vytautas Martinkus, Valdas Papievis, Vladas Kalvaitis, Donaldas Kajokas, Grigorijus Kanovičius, Kristina Sabaliauskaitė, Birutė Jonuškaitė ir Sigitas Parulskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių