Prasideda S. Šalkauskio išminties šventė: klausimus kels išskirtinės asmenybės

  • Teksto dydis:

Stasio Šalkauskio išminties šventėje gegužės 11–13 dienomis netrūks įdomių renginių, kuriuose bus keliami klausimai apie tai, kokia yra žmogaus prigimtis, kas yra dora ir teisingumas.

„Pirmą kartą Šiaulių miesto istorijoje pranešimus skaitys tokie žmonės kaip Princetono universiteto profesorius Jose Colenas ar Tomo Moro instituto prezidentas Andrew Hegarty. Bus kalbama tiek apie patį Stasį Šalkauskį, tiek apie jo atstovautas filosofijos idėjas“, – pasakoja A. Narbutas.

Anot šventės organizatoriaus, šiandien, kai matoma aiški technologinė pažanga, kyla klausimų, ar dvasinė ir moralinė pažanga yra tokia, kokios norėtųsi.

„S. Šalkauskio filosofija buvo pamiršta dėl okupacijos, tačiau tapome laisvi ir laikas vėl atsigręžti į tokias asmenybes kaip jis. Ši išminties šventė nebus tik eilinė konferencija, nes vyks ir iškilmingas S. Šalkauskio premijos teikimo vakaras, taip pat – intelektualaus humoro vakaras, už kurį surinktos lėšos atiteks Rimanto Kaukėno paramos fonui, globojančiam vaikus, sergančius vėžiu“, – teigia A. Narbutas.

Šių metų S. Šalkauskio premijos laureatu, anot A. Narbuto, tapo VU TSPMI profesorius, filosofas ir intelektualas Alvydas Jokubaitis.

Daugiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių