Prasideda M. Rostropovičiaus fondo paramos akcija sergantiems vaikams

  • Teksto dydis:

Artėjant Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo koncertui „Vaikai vaikams. Dedikacija Maestro“, renginio organizatoriai skelbia paramos akcijos pradžią ir jau šiandien aktyvina telefonų numerius, kuriais paskambinus galima paaukoti 2 arba 3 eurus.

Visos akcijos metu surinktos lėšos bus pervestos Vaikų ligoninės paramos fondui – Santariškėse Vaikų ligoninėje gydomiems mažiesiems pacientams iš visos Lietuvos paremti. Norintys prisidėti tai padaryti gali jau dabar.

„Nors nemokamas labdaringas koncertas Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje vyks ateinantį sekmadienį, kovo 26 d., 17 val., gerumu pasidalyti turėsime kiek daugiau nei mėnesį. Trumpieji telefono numeriai 1891 (2 Eur) ir 1892 (3 Eur), kuriais galima skirti paramą, aktyvuoti jau nuo šiandien, kovo 21 d., ir veiks iki pat balandžio 30 d.“, – kalbėjo M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo direktorė Agnė Kažimėkaitė.

Pasak Vaikų ligoninės paramos fondo direktorės Olgos Zimanaitės, už šiemet surinktas lėšas planuojama pirkti vaikų odos ligų diagnostikai svarbią įrangą. „Specialus dermatoskopas, kurį ketinsime įgyti, naudojamas ambulatoriniam gydymui Vaikų konsultacijų poliklinikoje ir yra reikalingas odos specialistams dermatologams, taip pat vaikų ligų gydytojams ir vaikų chirurgams, kurie konsultuoja pacientus dėl odos pakitimų“, – pasakojo O. Zimanaitė.

Vis tik didžiausio visuomenės dėmesio ir paramos tikimasi sulaukti labdaringo koncerto metu. Pastarasis bus transliuojamas ir per „LRT Kultūros“ kanalą – tad nurodytais trumpaisiais pinigų aukojimo numeriais Vaikų ligoninės paramos fondui galės aukoti tiek koncerto klausytojai, tiek prie televizoriaus ekranų įsitaisę žiūrovai.

Labdaringame koncerte kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu prof. Donato Katkaus, savo muziką dovanos ir sergantiems vaikams aukoti kvies ne tik išskirtiniu talentu apdovanoti M. Rostropovičiaus fondo stipendininkai, bet ir pasaulinę šlovę pelnę atlikėjai. Išreikšti padėkos legendiniam mokytojui, muzikui ir filantropui M. Rostropovičiui, kuriam šiemet būtų sukakę 90, ir pratęsti Maestro puoselėtų mecenatystės idėjų specialiai šiam renginiui į Lietuvą atvyks ir garsusis violončelininkas, pedagogas bei dirigentas prof. Davidas Geringas. Koncerte taip pat pasirodys ir vieni ryškiausių Lietuvoje Maestro įkurto fondo alumnų: fortepijono virtuozė Simona Zajančauskaitė-Giedraitė, klarnetininkas Vytautas Giedraitis, fleitininkas Paulius Gefenas ir arfininkė Joana Daunytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių