Prasideda 69-oji Kanų kino festivalio puota

Šiandien Kanuose prasideda 69-asis kino festivalis, truksiantis iki gegužės 22 d. Jo programoje bus parodyta beveik 90 filmų, iš kurių 21 varžysis dėl prestižinės „Auksinės palmės šakelės“.

Tarp jų –  broliai Dardenai, Jimas Jarmuschas, kanadietis Xavier Dolanas, iranietis Asgharas Farhadi, Pedro Almodovaras. O režisierius George’as Milleris, praėjusiame Kanų festivalyje pristatęs savo fimą „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias”, šiemet tapo konkursinės programos žiuri prezidentu.

Kitose festivalio programose taip pat bus parodyta keli šimtai įvairiausių filmų. Festivalio metu vyks kino mugė – vienas didžiausių kino industrijos renginių pasaulyje. Joje šįmet bus pristatytas naujausias Igno Miškinio filmas „Karalių pamaina“ ir šeši lietuviški trumpametražiai filmai. O Europos kino prodiuserių renginyje „Producers on the Move“ pakviesta dalyvauti lietuvė Dagnė Vildžiūnaitė.

Garbė atidaryti festivalį suteikta naujausiam Woody Allenu filmui apie meilę Holivudo aukso laikais „Kavinės bendrija“. Tai jau trečias prancūzų mylimo režisieriaus filmas, kuris bus rodomas per šio festivalio atidarymą. Anksčiau Kanų festivalį atidarytą paskelbė jo „Holivudo baimės“  (2002 m.) ir „Vidurnaktis Paryžiuje“ (2011 m.).

Festivalio išvakarėse paskelbta prancūzams džiugi žinia – už gyvenimo nuopelnus „Garbės auksinės palmės šakelė“ šiais metais bus įteikta jų tautiečiui, garsiam Naujosios bangos aktoriui, 71-erių Jeanui-Pierre’ui Léaud,

George'as Clooney'is, Marion Cotillard, Seanas Pennas, Charlize Theron, Julia Roberts; Kim Basinger; Ryanas Goslingas, Kim Basinger, Blake Lively, Kirsten Stewart, Steve'as Carrelas, Jesse'is Eisenbergas – tai tik menka dalis kino superžvaiždžių, kurių pasirodymo laukia mina gerbėjų ir fotografų. Šiemetinis festivalis bus vienas ryškiausių pastaraisiais metais kalbant apie raudonuoju jo kilimu žygiuosiančių žvaigždžių skaičių.

Baiminantis dėl jų ir ne tik dėl jų saugumo bei siekiant išsklaidyti nerimą dėl galimų teroro aktų į Kanus buvo papildomai dislokuota šimtai pareigūnų. Be to, pagrindiniuose festivalio rūmuose kasdien bus vykdomi patikrinimai dėl galimų bombų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių