Prasčiausiu valgiu JAV restoranuose paskelbtas žuvies patiekalas

Paimkite sveiką produktą, paverskite jį kalorijų bei sočiųjų riebalų bomba ir jūsų patiekalas gali pretenduoti į prasčiausio JAV patiekalo vardą. Mokslo viešajam interesui centras „Prasčiausio restorano valgio Amerikoje" titulą šiemet suteikė keptai žuviai plutelėje.

Kaip praneša „CBS News„ naujienų portalas, nevyriausybinė organizacija, pasisakanti už sveiką mitybą ir sveiką gyvenimo būdą, ištyrė daugybę greito maitinimo restoranų patiekalų ir prasčiausio vardą suteikė „Long John Silver's Big Catch“ žuviai. „Didžiuoju laimikiu" pavadintas produktas turi 1320 kaorijų ir daugiau sočiųjų riebalų nei turėtumėte suvalgyti per dvi savaites.

Žuvis patiekiama su skrudintais kukurūzų maltinukais ir skrudintais svogūnų žiedais.

„Long John Silver's Big Catch„ nusipelno būti palaidotas jūros dugne. Ši įmonė paima visiškai sveiką žuvį ir įdeda ją į storą tešlos ir iš dalies hidrinto aliejaus plutą. Koks rezultatas? Širdies smūgis už kampo. Vietoje „Didžiojo laimikio“ aš pavadinčiau šį patiekalą „Mirtinu Amerikos laimikiu", – pranešime spaudai teigė Mokslo viešajam interesui centro vadovas Michaelas F. Jacobsonas.

Jo organizacija ištyrė produktą ir atrado, kad žuvies jo sudėtyje yra beveik trečdaliu mažiau nei skelbiama.

„Tai labiau panašu į 60 proc. menkės ir 40 proc. tešlos bei riebalų. Maistingumą šalin – tai paprasčiausias piratavimas", – teigė M. Jacobsonas.

Sočiųjų riebalų vartojimas turi įtakos širdies ir kitoms lėtinėms ligoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių