Prancūzijos muitininkai konfiskavo 25 mln. eurų vertės Picasso paveikslą

  • Teksto dydis:

Prancūzų muitininkai, patikrinę vieną laivą Korsikoje, konfiskavo Pablo Picasso (Pablo Pikaso) nutapytą paveikslą, vertą 25 mln. eurų ir turintį Ispanijos nacionalinės vertybės statusą, dėl kurio jo negalima parduoti į užsienį, antradienį pranešė Prancūzijos pareigūnai.

Mėginimas išvežti paveikslą „Jaunos moters galva“ (Cabeza de mujer joven) į Šveicariją praeitą ketvirtadienį „atkreipė Prancūzijos pareigūnų dėmesį“, nurodė šios šalies muitinės tarnyba. Kitą dieną Prancūzijai priklausančios Viduržemio jūros salos muitininkai įžengė į minėtą laivą.

Laivo kapitonas pateikė du dokumentus, susijusius su tuo paveikslu: šių metų gegužę Ispanijos teismo nutartį, kurioje tas paveikslas pripažįstamas meno kūriniu, ir nurodymą, draudžiantį išvežti jį iš šalies, sakoma prancūzų pareigūnų pranešime.

Paveikslas, kuris, anot Prancūzijos muitinės, vertas daugiau negu 25 mln. eurų, priklauso Jaime Botinui (Chaimei Botinui) – garsiam ispanų bankininkui, kurio šeima įkūrė bankininkystės grupę „Santander“.

Paties 79 metų J.Botino, kuris anksčiau buvo minėtos bankininkystės milžinės pirmininko pavaduotojas, nebuvo laive, kuris priklauso bankui ir plaukioja su Britanijos vėliava, sakė muitinės atstovas spaudai.

Atstovas nurodė, kad prašymas dėl išvežimo buvo pateiktas ne J.Botino vardu.

Pareigūnai pažymėjo, kad prašymas dėl paveikslo išvežimo į Londoną buvo užpildytas 2012 metų gruodžio mėnesį, tačiau Ispanijos kultūros ministras jo nepatenkino argumentuodamas tuo, kad šio P.Picasso kūrybos laikotarpio „panašių darbų nėra Ispanijos teritorijoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
na ir " priplaukę" tie "meninkų" darbai,as ir to geriau nupiesciau ar cia menas?uz tokius pinigus?tik kvailiai gali tureti.Net nesmagu butu tureti toki meno sedevra namuose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių