Prancūzijoje fotografijos festivalyje nominuotos net dvi lietuviškos knygos

  • Teksto dydis:

Liepos 6 d. Arlyje, Prancūzijoje prasidės seniausias ir didžiausias fotografijos festivalis "Les Rencontres de la Photographie". Jau 46 metus rengiamame festivalyje tiek pat metų organizuojamas ir knygos konkursas bei apdovanojimai. 

Fotografijos leidiniai skirstomi į dvi kategorijas: autorinės ir istorinės knygos. Šiemet konkursui buvo pateiktos 728 knygos iš viso pasaulio. Atrankos komisija, kurią sudarė tokie knygų ekspertai kaip Markus Schaden, R. Coignet ir Horacio Fernandez finaliniam etapui atrinko du lietuviškus leidinius.

Istorinės knygos apdovanojimui nominuota Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus kartu su Lietuvos dailės muziezumi išleista Vito Luckaus monografija „Vitas Luckus. Kūryba/biografija" (sudarė Margarita Matulytė ir Tatjana Luckienė-Aldag), o autorinės knygos apdovanojimui – "NoRoutine Books" publikuota Gyčio Skudžinsko 99 egzempliorių tiražo išskirtinio dizaino knyga „Albumas". Tai pirmas kartas, kai šiame prestižiniame festivalyje nominuotos net dvi lietuviškos fotografijos knygos ir vienintelės knygos iš Baltijos regiono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių