Praleisk vasarą su knyga: daugiau nei 1300 renginių

  • Teksto dydis:

Šią vasarą Lietuvos viešosios bibliotekos kviečia į daugiau nei 1300 renginių, skirtų skaitymo skatinimo akcijai „Vasara su knyga“.

Tai kūrybinės dirbtuvės, žaidimų popietės, netradiciniai skaitymai, knygų mugės, edukaciniai užsiėmimai ir kitos išskirtinės ir įdomios veiklos. „Vasara su knyga“ žymi vasaros skaitymų pradžią ir vyks iki pat rudens. 

Birželio 1 dieną vyko įspūdingas renginys, kvietęs visą Lietuvą įjungti atostogas su knyga ir garsiai skaityti geriausią praėjusią metų knygą jaunimui – R. Unos „Atjunk“. Teletiltą, sujungusį visas šalies viešąsias bibliotekas, stebėjo per 8 tūkst. į renginį atvykusių ir virtualių žiūrovų. Teatralizuotą knygos skaitymo transliaciją galima pamatyti „Bibliotekų metų“ YouTube paskyroje.

Lietuvos viešosios bibliotekos kviečia susitikti ne tik „Vasaros su knyga“ renginiuose, bet ir linksmose jų išlydėtuvėse rugsėjo 8 d. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje.

Skaitymo festivalio „Aš žinau, ką tu skaitei aną vasarą“ metu veiks net keturios skirtingos erdvės, kuriose vyks įvairios kultūrinės, edukacinės veiklos: vaidinimai, atviros paskaitos, susitikimai su knygų autoriais. Jaukią renginio atmosferą kurs gyvos muzikos skambesys. Festivalio metu bus apdovanoti iki rugpjūčio 15 d. vyksiančio kūrybinio konkurso #vasarasuknyga nugalėtojai.

Įamžintas vasaros akimirkas su knyga (galimos įvairios raiškos, dydžio nuotraukos, vaizdo siužetai naudojant vaizdo koregavimo programas) siųskite el. paštu vasarasuknyga@pavb.lt. Nurodykite savo vardą, pavardę arba slapyvardį, el. pašto adresą, trumpą komentarą-pavadinimą ar pasirinktos knygos pristatymą. Šias akimirkas viešinkite socialiniame tinkle „Facebook“ arba socialiniame dalijimosi nuotraukomis tinkle „Instagram“ naudodami groteles (hashtag) #vasarasuknyga. Nugalėtojų laukia vertingi prizai – planšetinis kompiuteris, fotoaparatas ir USB laikmena.

Daugiau informacijos apie „Vasarą su knyga“ čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Et

Et portretas
Kam tie renginiai, jeigu knygynai naikinami? Ir bibliotekos uždarinėjamos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių