Pradinukai verčia pirmuosius kultūros paso puslapius

  • Teksto dydis:

Šiandien kelių pradinių klasių mokiniai iš Vilniaus ir Marijampolės pasinaudos pirmosiomis Kultūros paso paslaugomis.

Mokiniai lankysis „Skalvijos“ kino centro, Lietuvos energetikos ir Marijampolės kraštotyros muziejų organizuojamuose kultūros edukacijos užsiėmimuose.

Mokyklos, nutarusios supažindinti savo pradinių klasių mokinius su kino menu, liaudies keramikos tradicijomis ir elektros tyrimų istorija pasirinko šiuos užsiėmimus Kultūros paso paslaugų rezervavimo ir užsakymo sistemoje. Šiuo metu kultūros paso paslaugų rinkinį sudaro 246 veiklos, o sąrašas vis dar pildomas. Didžiausią pasirinkimą teikia muziejai ir etninio paveldo edukacinius užsiėmimus siūlančios įstaigos.

Kiekviena mokykla savarankiškai nuspręs, kaip jų pradinukams patogiausia naudotis Kultūros paso paslaugomis. Kultūros pasu gali naudotis atskiros mokinių klasės, taip pat gali būti sudarytos jungtinės kelių klasių grupės.

Nuo 2019 metų pradžios kultūros pasai bus parengti visiems Lietuvos mokiniams. Kiekvienam mokiniui kultūros ir meno veikloms bus skiriama 15 eurų per metus. Kultūros paso priemonei šiais metais skirta 600 tūkst. eurų iš ES struktūrinių fondų lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių