Pradedama paramos akcija Ukrainoje nukentėjusiems žmonėms

Pradedama paramos akcija nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems žmonėms. Didysis koncertas pirmadienį vyks Valdovų rūmuose Vilniuje, o sekmadienį menininkų pasirodymą stebėjo ir pinigų aukojo kauniečiai.

Žinomų Ukrainos dainininkių seserų Telniuk ir lietuvių menininkų koncertas „Šėlsta ir gaudžia Dniepras platusis“ skelbia – ilgalaikė palaikymo akcija Ukrainai prasidėjo. Idėja suvienyti menininkus kilo Veronikai Povilionienei.

„Mes esam LDK tautos – dvi likusios gražios, išdidžios. Jie dabar turi ir daugiau bėdų, turim problemų ir mes, bet kažkada mes atlaikėme kryžiuočių puolimą“, – sako idėjos autorė V. Povilionienė.

Parama bus skirta per karo veiksmus rankų ir kojų netekusiems žmonėms, šiuo metu gydomiems Dniepropetrovske. Už surinktas lėšas jiems bus pagaminti ir padovanoti protezai. Protezų kainos svyruoja nuo 5 iki 50 tūkstančių litų, todėl žinią, tikimasi, išgirs dosnūs aukotojai.

„Būtent Lietuvoje bus gaminami protezai. Ukrainiečiai čia atvyks, bus jiems padaryti visi matavimai, reabilitacija ir tada jie išvyks atgal į Ukrainą“, – aiškina renginio organizatorė Asta Pažusytė.

Ukrainiečių kolektyvo prodiuseris sako, kad materialinė pagalba labai reikalinga, tačiau dar svarbesnė – moralinė ir diplomatinė parama.

„Paramą tikrai jaučiame visų pirma iš Lietuvos ir Lenkijos, bet nieko keisto, juk kadaise mes buvome viena valstybė. Iš jūsų vyriausybės ir Prezidentės girdime sąžiningus žodžius, kurių šiandien mažai sako pasaulio politikai. Jūsų Prezidentę Ukrainoje vadina vieninteliu vyru tarp Europos politikų, nes tiesiai ir tiksliai sako, kaip yra“, – tvirtina ukrainiečių kolektyvo prodiuseris Olegas Repetskij.

„Kaune yra tik pradžia, mes juos [koncertus] planuojame tęsti ne tik rytoj Vilniuje, bet ir kitose šalyse, jau yra susidomėjimas iš Danijos, Japonijos menininkų, be abejo, pačios Ukrainos, tai bandysim vystyti tą projektą“, – sako scenarijaus autorius Aleksas Matvejevas.

Pirmadienį vyksiantį koncertą iš Valdovų rūmų nuo 19 valandos transliuos LRT Kultūra, o per LRT Lituanicą renginys bus tiesiogiai transliuojamas visame pasaulyje. Renginį tiesiogiai retransliuos ir Ukrainos televizijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių