Populiarioje Italijos televizijos laidoje – filmas apie Lietuvą

Italijos nacionalinės "Rai" televizijos filmavimo grupė baigė kurti TV filmą apie Lietuvą, kaip patrauklią turizmo kryptį. Filmas apie mūsų šalį bus rodomas populiariausioje turizmo laidoje "Le Falde del Kilimangiaro". Ši laida daugelį metų yra viena žiūrimiausių visoje Italijoje. Laidos auditorija siekia 5,5 mln. žiūrovų.

Valstybinio turizmo departamento ir Lietuvos Turizmo informacijos centro (TIC) Romoje iniciatyva liepos 26 – rugpjūčio 1 d. mūsų šalyje dirbę žurnalistai filmavo Vilnių, Europos parką, Trakus, Kauną, Palangą, Kuršių neriją ir Kryžių kalną.

Pasak Lietuvos TIC Romoje direktorės Kristinos Šarkytės, "Rai" televizijos žurnalistai nusprendė pristatyti Lietuvą kaip "gintaro šalį." "Iš karto nusprendėme, kad gintaro istorija susijusi su Lietuvos istorija. Nesitikėjome, kad gintaro Lietuvoje galima rasti visur – ir anksti ryte ant Baltijos kranto, ir SPA, ir net senovės medicinos receptuose", – tikino žurnalistai. Lietuvoje juos labiausiai nustebinęs gintaro rinkimo procesas, o pavergė lietuviško alaus skonis bei kokybė.

"Verslininkai entuziastingai parėmė šią Lietuvai svarbią iniciatyvą, suteikdami nemokamus bilietus, nakvynę, pietus ir vakarienes atvykusiems žurnalistams. Mažai kas žino, kad užsakyti tik 8 min. reportažą laidoje "Le Falde del Kilimangiaro" Lietuvai kainuotų 250 tūkst. eurų", – sakė K. Šarkytė. Šis Italijos žurnalistų turas mūsų šaliai tekainavo tūkstantį litų.

Tai jau ketvirta šiais metais Italijos TV grupė, rengusi reportažus apie mūsų šalį. Naujųjų metų išvakarėse atvykę "Ciak TV" žurnalistai parengė reportažą iš Vilniaus – Europos kultūros sostinės atidarymo, kurį didžiulei Italijos auditorijai transliavo "Free Chanel Sky", "Blu Sky" kanalai. Vasario mėnesį Italijos nacionalinės televizijos grupė parengė reportažą prestižinei "Gambero Rosso" programai. Laidoje italų žiūrovams buvo pristatytas Vilniaus senamiestis, KGB muziejus, lietuvių kultūra, tradicijos ir papročiai. Balandžio mėnesį Italijos žiūrovams filmus apie M.K. Čiurlionį ir Kuršių neriją rodė nacionalinė televizija "Rai Sat 1". Mūsų šalyje nufilmuota medžiaga buvo rodoma per dvi "Rai 1" televizijos kanalo laidas: "La stella del Sud" ir "La febbre del Sabato Sera". Šių laidų auditorija – nuo 1,5 iki 2,6 mln. žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių