Poetui R. Stankevičiui - „LATGA - A“ premija

  • Teksto dydis:

Sekmadienį tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ baigė savo vienuoliktąjį šturmą po Lietuvą.

Festivalis tęsėsi visą savaitę, kurio metu buvo surengta virš trisdešimt koncertų. Šiais metais publika buvo stebinama ne tik koncertų skaičiumi, bet ir atvykusių svečių iš užsienio gausa.

Baigiamojo koncerto metu Vilniuje grojo Lietuvos bardų bardai: Gediminas Storpirštis, Andrius Kaniava, Vytautas V. Landsbergis, Saulius Bareikis, Virgis Stakėnas, Vidas Petkevičius ir kt. Kauniečiai taip pat buvo nustebinti, kadangi tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ pabaigos koncertas pirmąjį kartą vyko dar ir laikinojoje sostinėje, tuo pačiu metu, kaip ir Vilniuje.

Koncerte pirmasis užgrojo Vidas Petkevičius su dukra Aiste. Šis duetas šv. Kotrynos bažnyčioje nepaliko abejingų klausytojų. Kaip ir kiekvieno pasirodymo metu Vytautas V. Landsbergis užbūrė publiką sodraus balso bei gitaros skambėjimu. Žinomas kompozitorius Algirdas Klova virkdė fortepijono klavišus.

Kaip ir kiekvienais metais, festivalio baigiamajame koncerte buvo padovanota LATGA – A premija, aukso žvaigždė, už indėlį į Nacionalinę dainuojamąją poeziją, kuri buvo užkabinta ant poeto Rimvydo Stankevičiaus kaklo.

R. Stankevičiaus pirmieji žodžiai gavus šį garbingą apdovanojimą buvo: „ Ar man tinka? Pasakysiu kelis sakinius. Tokią žvaigždę turėjo a. a. Marcelijus Martinaitis, mano mylima profesorė Viktorija Daujotytė, taigi man to užtenka, kad šį apdovanojimą laikyčiau solidžiu. Antras dalykas apie bardus – myliu juos ir gerbiu, labai daug iš jų tikiuosi ne tik menų kontekste. Iki šiol jie mano lūkesčių nenuvylė. Pasakysiu paslaptį, kad esu vienas iš tų poetų, kuris dainas rašo atskirai, kadangi gerai dainai atsirasti neužtenka vien tik gero teksto arba vien tik geros muzikos. Šie du dalykai turi derėti. Už viską dėkoju festivalio organizatoriams ir LATGAI – A.“

Pastaraisiais metais R. Stankevičiaus eilių atsirado G. Storpirščio, K. Smorigino, S. Bareikio, O. Ditkovskio dainose.

Meno vadovas Gediminas Storpirštis po koncerto neslėpė: „Festivalis per vienuolika metų suformavo savo veidą. Turi daug naujų idėjų, kai kurios iš jų pasitvirtino, kai kurios nevisai. Tai natūralu, kaip ir kiekviename darbe mus lydi sėkmės ir nesėkmės. Visgi manau, kad „Tai – aš“ įgauna vis individualesnį veidą. Šiemet sulaukėme labai daug pagalbos iš jaunų žmonių, kaip kūrėjų. Tai mūsų pirmo festivalio dešimtmečio vaisius, dėl kurio labai džiaugiuosi.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liucija

Liucija portretas
Sveikinu poetą, kartu džiaugiuosi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių