Poetui J.Marcinkevičiui – J.Aisčio premija

Vienas žinomiausių šalies poetų, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Justinas Marcinkevičius tapo ir devintuoju J. Aisčio premijos laureatu. Poetui premija bus įteikta šį trečiadienį, birželio 23 d. 15 val. Rumšiškių kultūros centre (J. Aisčio g. 2).

"Justinas Marcinkevičius Lietuvos literatūroje užima ypatingą vietą, ne veltui daugeliui jo poezija simbolizuoja mūsų tautos istoriją ir Atgimimo dvasią. Didžiuojamės, kad devintoji J. Aisčio premija poetui bus įteikta už leidyklos "Alma littera" išleistą eilėraščių rinktinę "Vėlyvo vėjo vėliavos", – sakė leidyklos "Alma littera" direktorė Danguolė Viliūnienė.

Naujausioje Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino I ir III laipsnių ordinais bei Vytauto Didžiojo ordinu apdovanoto poeto eilėraščių rinktinėje sudėta beveik 170 geriausių įvairių kūrybos laikotarpių Just. Marcinkevičiaus eilėraščių, tarp kurių skaitytojai ras ir tokius gerai žinomus eilėraščius, kaip "Lietuvos atėjimas", "O tėviške...", "Tai gražiai mane augino", "Tie langai", "Ašara Dievo aky" ir kt.

Literatūrinę J. Aisčio premiją už aistiškumą kūryboje ir Jo kūrybos populiarinimą 2004 m. švenčiant Jono Aisčio 100-ąsias gimimo metines įsteigė Kaišiadorių r. savivaldybė. Šia premija iki šiol buvo nominuoti aštuoni poetai (J. Juškaitis, S. Abromavičius, R. Keturakis, A. Puišytė, A. Ruseckaitė, L. Gutauskas, V.V. Landsbergis ir J. Endrijaitis).


Šiame straipsnyje: marcinkevičiuspremija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių