Po anšlaginių baleto trupės gastrolių Pekine – nauji kvietimai

  • Teksto dydis:

Baigėsi šią savaitę Kinijos Nacionaliniame scenos menų centre (National Centre for the Performing Arts, toliau - NCPA) vykusios Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro spektaklio „Gulbių ežeras“ gastrolės.

Du iš trijų NCPA Operos salėje, turinčioje 2,4 tūkst. vietų, parodytų vaidinimų buvo anšlaginiai, trečiajame netgi netilpo visi pageidaujantys išvysti „Gulbių ežerą“ žiūrovai.

Pagrindinį Odetos-Odilės vaidmenį gastrolėse Pekine pasikeisdamos atliko Anastasija Čumakova ir Kristina Gudžiūnaitė.  Genadijus Žukovskis šoko Princą Zygfrydą visuose trijuose spektakliuose.

„Sužavėti didžiulio Lietuvos šokėjų pasisekimo, NCPA vadovai iš karto pakvietė mūsų baleto trupę dar penkiems spektakliams. Šios gastrolės planuojamos 2019-ųjų sausio mėnesio paskutinę savaitę. Kurie trupės vaidinimai tuomet bus pristatomi kinų publikai, paaiškės vėliau“, - teigia kartu su šokėjais Pekine viešėjęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius Gintautas Kėvišas.

LNOBT baleto trupė – pirmasis meno kolektyvas iš Lietuvos, pasirodęs NCPA Operos salėje. Pekino centre, garsiosios Tiananmenio aikštės kaimynystėje įsikūręs prestižinis Kinijos sostinės kultūrinis centras iš tolo primena milžinišką vandenyje plūduriuojantį spindintį kiaušinį.  Patekti į šį 2007 m. pabaigoje duris atvėrusį prancūzo Paulo Andreu suprojektuotą statinį įmanoma tik keliaujant po baseinu nutiestomis ilgomis požeminėmis galerijomis.

NCPA talpina penkias įvairaus pobūdžio spektakliams ir koncertams skirtas sales. Šalia Operos salės veikiančioje 2 tūkst. vietų Koncertų salėje Lietuvos baleto gastrolių dienomis koncertavo Danielio Hardingo diriguojamas Londono simfoninis orkestras.

Viešnagės Kinijoje metu G.Kėvišas susitiko ir su tarptautinio Šanchajaus menų festivalio atstovais. Kitąmet, minint mūsų valstybės atkūrimo šimtmetį,  Lietuva taps pagrindine šio festivalio viešnia. LNOBT iš festivalio organizatorių yra gavęs oficialų kvietimą penkiems pasirodymams.

„Šanchajaus menų festivalyje 2018-ųjų rudenį ketiname pristatyti vienos operos ir dviejų skirtingų baletų pastatymus.  Jau sutarta ir dėl vieno nacionalinio veikalo gastrolių, tik neapsisprendėme, ar tai bus opera, ar baletas. Penktasis vakaras bus skirtas šventiniam koncertui, kuriame gros LNOBT simfoninis orkestras, dainuos mūsų solistai  ir choristai“, - pasakoja G.Kėvišas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių