Pirmą kartą: Lietuva nominuota Londono knygų mugėje

  • Teksto dydis:

Lietuva pirmą kartą nominuota Londono knygų mugės apdovanojimuose. Vadovėlis „Ekonomika per 31 valandą”, kurį parengė ir išleido Lietuvos laisvosios rinkos institutas, pretenduoja tapti geriausia mokymosi priemone.

Tarptautinių apdovanojimų teisėjai vertina inovatyvumą, pedagoginį efektyvumą, praktinį pritaikomumą. Kiti finalistai – Lenkijos ir Kanados sukurtos mokymosi priemonės.

„Ši nominacija – įrodymas, kad tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje yra poreikis mokyti ir mokytis šiuolaikiškai, kokybiškai. Mūsų tikslas – ugdyti kritiškai mąstančią, socialinius ir ekonominius reiškinius suprantančią kartą. Dėl to ir sukūrėme „Ekonomiką per 31 valandą” – pirmą Lietuvoje inovatyvų vadovėlio komplektą, kurį sudaro tradicinis vadovėlis, interaktyvi mokytojo knyga ir nuolat vykstantys mokytojų mokymai. Šios mokymosi priemonės reikalingumą įrodo jos itin greitas paplitimas po šalies mokyklas – iš jos jau mokosi 68 proc. šalies devintokų-dešimtokų, tai yra daugiau kaip 22 tūkst. moksleivių kasmet”, – teigia Lietuvos laisvosios rinkos instituto švietimo centro vadovė Marija Vyšniauskaitė.

Apdovanojimo nugalėtojai paaiškės kovo 14-ąją – pirmąją Londono knygų mugės dieną. Ši mugė laikoma vienu svarbiausių renginių knygų pasaulyje, į kurią kasmet susirenka daugiau kaip 25 tūkst. dalyvių iš 120 šalių. Dalykinių kontaktų ir derybų erdvė yra skirta leidybos profesionalams, čia rengiama itin daug seminarų, konferencijų, diskusijų.

Ši nominacija – įrodymas, kad tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje yra poreikis mokyti ir mokytis šiuolaikiškai, kokybiškai.

Lietuva pristato ne tik nacionalinį stendą, bet ir atskirą renginių programą mugėje ir mieste. Mūsų šalies atstovavimą Londono knygų mugėje kuruoja Lietuvos kultūros institutas.

„Lietuvos laisvosios rinkos instituto mokymosi priemonę apdovanojimams pasiūlėme siekdami atkreipti dėmesį į Lietuvoje vystomų edukacinių projektų inovatyvumą. Džiaugiamės, kad ji buvo pastebėta ir įvertinta. Dėmesys Lietuvai šiame tarptautiniame renginyje didėja. 2018 metais Latvija ir Estija mūsų šalis dalyvaus mugėje ypatingų viešnių teisėmis – mugėje bus įrengtas 600 kv. m Baltijos šalių stendas, vyks knygų pristatymai ir skaitymai, bus pristatyti spaudos, leidybos ir dizaino pasiekimai, organizuojami įvairūs kultūros renginiai, koncertai, spektakliai, parodos. Londone ir kituose Jungtinės Karalystės miestuose“, – sako Lietuvos kultūros instituto projektų vadovė Rūta Nanartavičiūtė.

„Ekonomika per 31 valandą” jau kurį laiką garsina Lietuvą pasaulyje. Lapkritį Niujorke vadovėlis buvo pripažintas geriausiu projektu pasaulyje, įteiktas prestižinis „Templeton“ laisvės apdovanojimas ir 100 tūkst. JAV dolerių premija. Apdovanojimas skirtas už indėlį skatinant laisvės idėjas, inovacijas ir žmonių veiklumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių