Penki „niekada“ vilkint kostiumą

  • Teksto dydis:

Vien faktas, kad vilkėsite kostiumą, dar nereiškia, kad atrodysite elegantiškai. Vyrų įvaizdžio apžvalgininkas Algirdas Gricius įvardijo penkis dalykus, kuriuos vertėtų įsiminti kiekvienam vyrui.

NIEKADA neužsisekite apatinės švarko sagos. Ši taisyklė galioja ir klasikinio stiliaus liemenei, ir priekyje susagstomam megstiniui. Paskutinės šių drabužių sagos funkcija - dekoratyvinė, neatsistiktinai tarp prieš paskutinės ir paskutinės sagų tarpas neretai būna kiek mažesnis nei tarp esančių aukščiau.

NIEKADA neskalbkite kostiumo skalbyklėje. Ne tik švarko, bet ir kelnių, liemenės, taip pat aksesuarų - kaklaraiščių bei peteliškių. Naudokites tik cheminės valyklos paslaugomis, nes tinkamai išvalyti bei išlyginti gali tik specialistai. Savarankiškai patartina tik karts nuo karto atgaivinti drabužius bei aksesuarus garais - prileiskite vonią karšto vandens, ijunkite ventiliatorių ir palikite pakabintus nakčiai. Ši procedūra padės atsikratyti nemalonaus kvapo ir ištiesinti raukšles.

NIEKADA nenumeskite švarko, kur papuola. Geriausia jį pakabinti ant švarkams skirtos tvirtos medinės pakabos su išplatėjusiais aptakiais galais, atitinkančiais pečių formą. Spintoje kostiumai neturėtų būti suspausti, tik švelniai liestis vienas su kitu. Netinkamai vieną kitą kartą palikę kostiumą jo nesugadinsite, bet tik pagarbiai su juo elgiantis ir pats atrodysite vertas pagarbos.

NIEKADA neprisikiškite daiktų iš švarko bei kelnių  kišenes - nei išorines, nei vidines. Jei neišvengiamai turite šį tą įsidėti, paskirstykite daiktus po visas kišenes: mobilusis telefonas - į vieną, piniginė - į kitą, vizitinių kortelių dėklas - į trečią ir panašiai. Įsidėjus sunkesnį daiktą švarkas iškart deformuojasi, metasi raukšlės, tempia ir tai tikrai nepegerina bendro vaizdo.

Tiems, kuriems sunku atsikratyt įpročio prisikišti kostiumo kišenes, patariama apskirtai kišenių neatsiardyti.

NIEKADA per vestuves ar kitą iškilmingą šventę nenusivilkite švarko tol, kol to nepadarė nuotakos tėvas ar garbės svečias. Tai - labai graži tradicija, parodanti pagarbą tiems, kas jos yra verti. Deja, ši taisyklė šiuo metu gerokai primiršta. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių