Patricia Kaas irgi dvejojo dėl dalyvavimo „Eurovizijoje“

Viena garsiausių visų laikų Prancūzijos dainininkių Patricia Kaas po ilgų dvejonių sutiko atstovauti savo šaliai 2009-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkurse. Dainuoti konkurse garsią atlikėją ragino ne tik gerbėjai prancūzai, bet ir „Eurovizijos“ organizatoriai Rusijoje. Balandžio 24 dieną Patricia Kaas surengs koncertą Vilniuje, kuriuo pristatys naujausią albumą „Kabaret“, o galbūt ir savo dainą „Eurovizijai“.

Patricijos Kaas atstovai patvirtino, kad Maskvoje vyksiančiame „Eurovizijos“ konkurse atlikėja dainuos gimtąja prancūzų kalba. Koks kūrinys skambės Rusijos sostinėje, kol kas neskelbiama - tai tūrėtų paaiškėti pirmosiomis vasario dienomis.

Atstovauti savo šaliai didžiausiame Europos muzikiniame renginyje Patricią Kaas kvietė ne tik Prancūzijos delegacija. Atvykti į Maskvoje vyksiantį didįjį „Eurovizijos“ finalą garsią dainininkę pakvietė ir renginio organizatoriai. Teisę organizuoti šių metų „Eurovizijos“ koncertus Rusija iškovojo pernai, kai konkursą laimėjo jos atstovas Dima Bilanas.

„Patricia (Kaas) ilgai svarstė, ar sutikti gegužės 16 dieną dainuoti Maskvoje - koncerto data sutampa su jos mylimos mamos mirties metinėmis. Vis dėlto sulaukėme didelio gerbėjų palaikymo, nuoširdų kvietimą atvykti į Rusijos sostinę gavome ir iš konkurso organizatorių Maskvoje. Džiaugėmės nusprendę atstovauti Prancūzijai „Eurovizijoje“. Tai renginys, kurį kasmet stebi daugiau nei 160 mln. žiūrovų - mums teko milžiniška atsakomybė, o kartu ir garbė“, - Prancūzijos žurnalistams teigė Patricios Kaas atstovai.

Prieš pasirodydama Maskvoje, Patricia Kaas aplankys savo gerbėjus Lietuvoje. Vienintelis atlikėjos koncertas Vilniuje įvyks balandžio 24 dieną „Utenos pramogų arenoje“. Kultinė Prancūzijos dainininkė Lietuvos žiūrovams pristatys savo naujausią albumą „Kabaret“. Dainų rinkinyje vyrauja 1930-ųjų nuotaikos, skamba moderniais elektro ritmais praturtintos retro melodijos.

Savo naujausią darbą Patricija Kaas dedikavo legendinėms XX amžiaus pradžios atlikėjoms: Gretai Garbo, Suzy Solidor, Marthai Graham, dainuoti pradėjusioms nuodėminguose Paryžiaus kabaretuose ir užkariavusioms pasaulį.

 


Šiame straipsnyje: Patricia KaasEurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių