Pašto ženkluose nori matyti ir fantastines temas

  • Teksto dydis:

Metų pradžioje Lietuvos paštas tradiciškai pakvietė gyventojus siūlyti temas kitų metų pašto ženklams iliustruoti. Gyventojai tarp šimtų pačių įvairiausių pašto ženkluose norėtų išvysti ir fantastines temas: Žemė po 50 metų, fantastiniai komiksų, pasakų, kino filmų herojai ir pan.

„Rinkdami kitų metų pašto ženklų temas visada stengiamės atsižvelgti ir į gyventojų siūlymus. Džiugu, kad kasmet gyventojai vis aktyviau įsitraukia į pašto ženklų leidybą ir pasiūlo vis originalesnių ir įdomesnių temų. Žinoma, siūlydami temas gyventojai atsižvelgia ir to meto aktualijas. Pavyzdžiui, prieš porą metų daugelis siūlė išleisti Rūtai Meilutytei skirtą pašto ženklą, o štai šiemet sulaukėme siūlymų išleisti bendrą Lietuvos ir Ukrainos pašto ženklą, filateliškai jau ruoštis kitų metų Olimpinėms žaidynėms“, – sakė Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamento vadovas Ervinas Vaišnoras.

Tarp gyventojų pasiūlytų temų 2016-ųjų pašto ženklams leisti ne tik tradicinės – Lietuvos raudonoji knyga, žymūs žmonės, gamta ir gyvūnai, technikos laimėjimai, miestų herbai, bet ir šių dienų aktualijos – išeivių bendruomenės užsienyje, žmogaus teisės, žymūs šalies sportininkai, Bibliotekų metai ir pan.

Pašto ženkluose neretas gyventojas nori matyti ir su paštu susijusias temas – Lietuvos paštas darbuotojai, šalies ir pasaulio paštų transportas, uniformos ir kt.

Pašto ženklų temas atrenka Pašto ženklų leidybos komisija, kurią sudaro Susisiekimo ministerijos, Lietuvos pašto atstovai, dailininkai, istorikai ir kitų sričių specialistai. Paskelbus kitų metų pašto ženklų temas gyventojai kviečiami pagal atrinktas temas kurti pašto ženklus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių