Paskutinis „Dainų dainos“ pusfinalininkų šešetas (papildyta balsavimo lentele)

Užvakar paaiškėjo paskutinis laimingas Lietuvos televizijos dainų konkurso „Dainų daina“ pusfinalio šešetukas. Dėl galimybės Lietuvai atstovauti „Eurovizijoje“ toliau rungsis Donatas Montvydas, „El Fuego“, Rūta Lukoševičiūtė, Asta Pilypaitė ir Onsa, Aurelija, Karina Krysko ir Milanno.

Donato Montvydo triumfas
„Eurovizijos“ gerbėjams iš ankstesnių metų atrankų gerai pažįstamas atlikėjas Onsa šiemet kartu pasirodyti pakvietė Astą Pilypaitę. Lyriškas duetas užkulisiuose sukėlė svarstymų, kodėl jauni dainininkai scenos partnerėmis renkasi brandesnes moteris, ir kas gražiau atrodo - Donatas Montvydas su mokytoja Rosita Čivilyte ar Onsa su A.Pilypaite.

Praėjusį šeštadienį Donato duetas su R.Čivilyte užėmė antrąją vietą, tačiau pasipylė komentarai, kad vienas dainuodamas vaikinas turėtų daugiau galimybių laimėti. Rodos, ne be pagrindo - šįkart su savo kūrybos daina D.Montvydas triumfavo. Ir net nepasikuklino viešai pasakyti, kad į „Euroviziją“ mieliau vyktų be Rositos.

Įpratusius Rūtą Lukoševičiūtę matyti visuomet linksmą, šėliojančią ir juokaujančią nustebino jos pasirinkta filosofiška daina „Trapus žmogus“. Prieš pasirodymą Rūta pagrįstai jaudinosi - juk nežinia, kaip žiūrovai įvertins jos įvaizdį - pasislėpimą po vienuolio mantija, vaizdo grafiką, kurioje - bažnyčios interjeras. Jaudintasi be priežasties - žiūrovai dainininkei skyrė trečią vietą.

Sėkmė lydėjo ištikimus savo stiliui „el Fuego“ vaikinus, žiūrovus paperkančius be šou elementų, tik savo balsais. Karina Krysko pusfinalyje pasirodys du kartus - su grupe „69 danguje“ ir su dainininku Milanno. Jų romantiškas rytietiškas spektaklis - mylimųjų susitikimas prie sakūros, pražystant orchidėjoms - sužavėjo žiūrovus, kurie porai skyrė šeštąją vietą.

Nurungusi žinomus atlikėjus, maža pergale ypač džiaugėsi didžiosios scenos debiutantė kėdainietė Aurelija. Jauna atlikėja į pusfinalį iškopė penktuoju numeriu.

Už pusfinalio durų
Grupės „Širdelės“ pasirodymas traukė mažųjų dėmesį, mat dainos „Visko per mažai“ scenografija panėšėjo į spektaklį vaikams. Merginos pasipuošė boružių kostiumais, „skraidė“ apie milžinišką saulėgrąžą - batutą, ant kurio šokinėjo jų asistentai.

Vienas labiausiai pribloškusių pasirodymų - Egmonto Bžesko „projekto“ - grupės „Šokoledas“. Ji pasirinko juodai rožinį įvaizdį ir sunkiojo roko elementais apkaišytą dainą „Plastmasinė širdis“. Užkulisiuose žiūrovai buvo negailestingi. Merginos buvo vadinamos barbėmis kūtvėlomis, kurios panoro tapti zemfiromis. Žiūrovai prie ekrano, matyt, komplimentų taip pat nežarstė - „Šokoledas“ liko priešpaskutinėje vietoje.

Už pusfinalio borto liko „vaikų draugai“ - mažuosius į savo pasirodymus įtraukę Natalija ir Deivydas Zvonka bei Stano. Tačiau pusfinalyje Natalija pasirodys su grupe „Yva“. Fortūna aplenkė „Saulės kliošą“ - įprastu stiliumi atlikta daina plačiosios publikos nesužavėjo.

Nepavyko apmaudo nuslėpti sėkmingai TV3 projekte „Žvaigždžių vartai“ pasirodžiusiai Indrayai, kuri po žiūrovų verdikto ketvirtfinalyje liko paskutinė.

Dėl Deivio dainos dar neaišku

Pusfinalyje taip pat pasirodys pirmojo konkurso nugalėtojai Sasha Son, Violeta ir Darius, Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas, „69 danguje“, Egidijus Sipavičius bei antrojo konkurso geriausieji Rosita Čivilytė ir Donatas Montvydas, Rūta Ščiogolevaitė, Linas Adomaitis, „Bix“, „Yva“, Urtė.

Dar vieną konkurso dalyvį į pusfinalį turi teisę pasiųsti „Dainų dainos“ organizatoriai.

Ne anksčiau nei sausio 28-ąją, ar toliau kovą tęs praėjusio šeštadienio nugalėtojas Deivis. Atlikėjas dėl įtarimų plagijavimu kompozitorių komisijos išteisintas, tačiau nuteistas LATGA-A.

Atlik. Telš Taurag Klaip Šiaul Utena Panev Alyt Marijam Kaunas Vilnius Galutin   
Saulės kliošas 5 8 5 4 6 3 3 4 0 8 46  
Donatas Montvydas 10 10 10 12 12 10 12 10 8 12 106  
Širdelės 3 5 8 8 5 4 5 4 1 0 43  
Indraya 1 3 2 3 2 5 1 3 0 0 20  

Natalija, Deivydas Zvonkai

2 3 4 1 4 2 5 12 4 3 40  
Karina, Milanno 6 6 6 5 7 6 7 5 6 1 55  
el Fuego 12 12 7 4 10 8 10 7 10 10 90  
Stano 4 4 3 6 3 3 4 2 2 4 35  
Asta Pilypaitė, Onsa 8 7 12 7 7 7 8 8 5 6 75  
Aurelija 7 6 3 5 7 4 7 6 12 2 59  
Šokoledas 1 4 1 2 3 4 2 4 3 5 29  
Rūta Lukoševič 6 8 5 10 8 12 6 8 7 7 77  


 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių