Paskutinę „Kino pavasario“ savaitę – keliasdešimt susitikimų su kino kūrėjais

  • Teksto dydis:

Prasidėjus paskutinei 22-ojo „Kino pavasario“ savaitei žiūrovai kviečiami suskubti ne tik pamatyti geriausias kino juostas, bet ir susitikti su svarbiais festivalio svečiais.

Savo filmų pristatyti ir į žiūrovų klausimus atvyksta vienas garsiausių ukrainiečių režisierių Sergej Loznitsa, jo kolega – žymus dokumentininkas Vitaly Mansky, lenkų kino legenda Krzysztofas Zanussi, garsūs Rytų ir Vidurio Europos aktoriai.

Balandžio 3 d. ir 5 d. įvyks išskirtiniai kino kritikų dokumentikos šedevru vadinamos juostos „Austerlicas“ seansai, kurių metų filmo režisierius, prodiuseris ir scenarijaus autorius S. Loznitsa, montažo režisierius Danielius Kokanauskis ir garso režisierius Vladimiras Golovnitskis atsakys į žiūrovų klausimus.

Jautrią dramą „Atsiprašymas“, pasakojančią apie tris buvusias „paguodos moteris“, Antrojo pasaulio karo metais pagrobtas ir seksualiai išnaudotas japonų armijos karių moteris, balandžio 3 d. ir 5 d. pristatys Kanadoje gimusi režisierė Tiffany Hsiung.

Apie vieną įdomiausių savo filmų „Iliuminacija“, kuriame drąsiai eksperimentuojama su laisvos formos esė, mokslo populiarinimo dokumentika ir vaidybiniu kinu, balandžio 4 ir 5 d. kalbės „Kino pavasario“ gerbėjams gerai žinomas lenkų kūrėjas Krzysztofas Zanussi. „Iliuminacija“ 1973 m. Tarptautiniame Lokarno kino festivalyje vienbalsiai buvo apdovanota trim pagrindiniais prizais.K. Zanussi taip pat pristatys prodiusuotą garsios lenkų režisierės Agnieszkos Holland naujausią filmą „Pėdsakas“. Jis dalyvaus seanse balandžio 5 d.

Praėjusiais metais geriausiu konkursinės programos „Baltijos žvilgsnis“ režisieriumi pripažintas V. Mansky atvyksta su intymiu dokumentiniu pasakojimu „Giminaičiai“. Daug diskusijų keliantis filmas apie susiskaldžiusią režisieriaus giminę ir gimtąją šalį Ukrainą bus pristatytas balandžio 3 ir 4 d.

Margita Gosheva – dažna festivalio viešnia, 2015 m. „Kino pavasaryje“ pripažinta geriausia programos „Nauja Europa – nauji vardai“ aktore. Ši kartą ji suvaidino tų pačių režisierių – Kristinos Grozevos ir Petario Valchanovo – juostoje „Šlovė“, pasakojančioje įtemptą už valstybinės institucijos durų vykstančią dramą. Aktorę bus galima pakalbinti balandžio 4 ir 5 d.

Apie jauno lenkų režisieriaus Jano P. Matuszyńskio nepaprastai brandų debiutinį pilnametražį filmą „Paskutinė šeima“, Gdynės kino festivalyje tapusį žiūri ir žiūrovų favoritu, pasakos balandžio 4 ir 5 d. festivalyje viešėsiantis filmo aktorius Dawidas Ogrodnikas. „Paskutinė šeima“ paremta dailininko Zdzisławo Beksińskio šeimos istorija.

Laukia ir daugiau susitikimų po filmų su konkursinių programų kūrėjais: „Nespoksok į mano lėkštę“, „Purvas“, „Mama“ režisierėmis, „Adata po slenksčiu“ kūrėjais, „Rekviem poniai J“ pagrindine aktore ir kt.

Išsamus susitikimų grafikas čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių