Paskelbti LRT radijo dramaturgijos konkurso laureatai

  • Teksto dydis:

Baigėsi LRT RADIJO organizuotas radijo dramaturgijos konkursas „Kviečia radijo teatras“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui. Nugalėtoju tapo ir 2000 eurų prizą laimėjo Aidas Jurašius už pjesę „Įvaikinti“. 

Jo pjesė „Vypsonė“ taip pat užėmė trečią vietą (piniginis prizas – 1000 eurų). Antrąją vietą ir 1500 eurų prizą pelnė Dainius Dirgėla už pjesę „Ąžuolas“.

„Dramaturgija ir teatras daugeliu požiūriu man menkai pažįstamos sritys, todėl dalyvauti konkurse buvo iššūkis. Abi mano pateiktos pjesės – skirtingos, bet tuo pačiu ir panašios savo asmeniškumu. Ir gal būtent dėl to buvo taip netikėta sužinojus apie laimėjimus...“ – sako jau antrą kartą laureatu tapęs A. Jurašius. Pirmąkart LRT radijo dramaturgijos konkurse jis nugalėjo prieš 3 metus su pjese „Sugrįžimas į savaną“.

Pjesė „Įvaikinti" – tai istorija apie du vienišus, daugiabučio kaimynystėje gyvenančius žmones ir jų bandymus atrasti banalią tobulą meilę nevisai banaliais būdais: nutarę, kad vienintelė tobulos meilės forma yra tėvų meilė vaikams, jie vienas kitą savotiškai įsivaikina, tikėdamiesi, kad ši perversija padės pasislėpti nuo kasdienybės ir vienatvės nuovargio.

Taip pat nuspręsta skirti tris paskatinamąsias premijas po 500 eurų: Mariui Povilui Elijui Martynenko už pjesę „Stebuklams neišaušta rytojus“, Justui Rožėnui už pjesę „Kol šunį įleis“, Tadui Zaikauskui už pjesę „Asmenukė su Smetona“.

Iš viso buvo gauti 26 kūriniai, kuriuos vertino LRT sudaryta vertinimo komisija: radijo laidų redaktorė Gailutė Jankauskienė, dramaturgai Herkus Kunčius ir Mindaugas Nastaravičius, režisierius Juozas Javaitis, radijo teatro redaktorė Vida Morkevičienė. Komisijos darbui vadovavo  LRT Kultūros laidų redakcijos vyr. redaktorė Jolanta Kryževičienė.

Pagrindinėmis premijomis apdovanotas pjeses numatoma statyti LRT RADIJO teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusivylusi

nusivylusi portretas
konkursas skirtas valstybės atkūrimo šimtmečiui, bet nugalėtojų pjesės neturi jokio ryšio su šia tematika. Gal vertintojai pamiršo pažiūrėti į konkurso taisykles? Ir laimėtojai vien vyrai. Kur lygios galimybės?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių