Paskelbta, kada vyks bardų festivalis „Akacijų alėja 2016“

  • Teksto dydis:

Gilias tradicijas Lietuvoje puoselėjantis bardų festivalis „Akacijų alėja“ liepos 2 d. savo gerbėjus pakvies į Kulautuvą, kur 16-tą kartą pušų apsuptyje skambės dainuojamoji poezija, kasmet sutraukianti per 15 tūkstančių šios muzikos žanro mylėtojų iš visos Lietuvos.

„Akacijų alėja“ – tai nemokamas festivalis, kurio scenoje savo balsu ir švelniais gitaros skambesiais publiką džiugina ne tik žinomiausi šalies bardai, jaunieji dainuojamosios poezijos konkursų laureatai, bet ir nusipelnę „ateiviai“: roko, bliuzo, kantri, populiariosios ar liaudies muzikos atstovai, todėl drąsiai galima teigti, kad „Akacijų alėjos“ festivalio unikalumas toks, kad jame praplečiama bardo sąvoka.

„Festivalis į savo gretas priima ir tuos, kuriems yra svarbus žodžio svoris, įsuptas ir neperkrautą muzikos rūbą. Idealu, kai dainos autorius pats atlieka savo dainą ir pats pritaria instrumentu, tuomet žiūrovai scenoje gali išvysti tikrą vieno žmogaus-orkestro mini spektaklį. „Akacijų alėjos“ festivalis būtent ir teikia prioritetą tokiems atlikėjams, kurie nebijo stoti prieš tūkstantinę žiūrovų minią, „apsinuoginti“ scenoje ir nesislepia už sudėtingų muzikos aranžuočių ar surežisuoto veiksmo. Žinoma, atlikėjui, tai – ne tik garbė, bet ir didelė atsakomybė, nes tik nuo jo paties priklauso, ar žiūrovai plos ar snaus per pasirodymą“, – kalbėjo festivalio prodiuseris Virgis Stakėnas.

Galimybė groti „Akacijų alėjoje“

Gegužės 21 d. vyksianti Gatvės muzikos diena (GMD) 10-ą kartą užpildys Vilniaus ir kitų miestų aikštes, gatves ir žmonių, mėgstančių muziką, širdis. Vilniaus senamiestyje, L. Stuokos Gucevičiaus skvere, „Akacijų alėjos“ organizatorių iniciatyva pirmą kartą GMD bus išskirta vieta, kur galės groti ir dainuoti visi, norintys patekti ant didžiosios „Akacijų alėjos“ scenos.

Dvi valandas, nuo 16 iki 18 val., L. Stuokos Gucevičiaus skveras bus pripildytas gitaros garsų ir dainuojamosios poezijos skambesio, o penkiems sėkmingiausiai pasirodžiusiems dalyviams festivalio „Akacijų alėja“ organizatoriai padovanos kvietimus į liepos 2 dieną vyksiantį festivalį Kulautuvoje. Atlikėjams bus suteikta galimybė pasirodyti greta Vytauto Kernagio tradicinio jaunimo dainuojamosios poezijos konkurso „Mūsų dienos“ laureato didžiojoje bardų festivalio „Akacijų alėja“ scenoje.

Kaip teigia festivalio prodiuseris V. Stakėnas, L. Stuokos Gucevičiaus skvere yra laukiami ne tik dainuojamosios poezijos, bet ir kitų muzikos žanrų atstovai, kurie mano, kad gali pasirodyti „Akacijų alėjos“ scenoje. Tad visi norintys gerai praleisti laiką ir pasirodyti bardams skirtame skvere gegužės 21 d. jau dabar turėtų suskubti ir registruotis oficialioje GMD interneto svetainėje, o papildomos informacijos ieškoti oficialioje festivalio socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ir internetinėje svetainėje.

„Esu įsitikinęs, kad tai padės dar labiau praplėsti dainuojamosios poezijos žanro ribas ir susirinkusiems įrodyti, kad bardai, o kartu ir „Akacijų alėjos“ festivalis yra atviri naujovėms“, – teigė V. Stakėnas.

Per penkiolika festivalio gyvavimo metų festivalyje „Akacijų alėja“ susiformavo prasmingų tradicijų, kurias kasmet papildo naujovės. Taigi ir šiais metais bardų festivalis tiek scenoje, tiek ir šalia jos pasiūlys ne vieną staigmeną, todėl čia atvykusiems beliks patogiai įsitaisyti ir mėgautis poezija, dainomis bei išskirtiniu gitarų skambesiu Kulautuvos pušų amfiteatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Vienok, kam idomi saviveikla???

tai

tai portretas
malūnsparniais ar plaustais ten reikės atvykt ..........dėl remontuojamo kelio ir kamščių ten dabar pusvalandį ar valandą sugaišti ......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių