Pasirodys knyga lietuvių kalba „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“

  • Teksto dydis:

Leidykla „Alma littera“ šiandien paskelbė, kad dalyvaudama naujoje J.K.Rowling burtininkų pasaulio leidybinėje programoje, išleis filmo „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ originalaus scenarijaus knygos versiją lietuvių kalba.

Hogvartse naudojamo Njuto Miglapūčio vadovėlio įkvėpta nauja originali istorija „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti: originalus scenarijus“ yra pirmasis visame pasaulyje populiarių ir mylimų knygų apie Harį Poterį autorės J. K. Rowling parašytas kino scenarijus.

Būsimoje knygoje bus pateiktas visas J. K. Rowling sukurtas filmo „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ scenarijus: nepaprastas nuotykis, kuriame dalyvauja gausybė magiškų veikėjų ir būtybių. Scenarijus lietuvių kalba bus išleistas 2017 m. vasario gale po tarptautinės „Warner Bros. Pictures“ išleisto filmo premjeros, kuri įvyko 2016 m. lapkričio 18 d.

„Haris Poteris jau nuo pat pirmosios J. K. Rowling knygos išleidimo Lietuvoje tapo vienu populiariausių personažų ir subūrė aplink save didelį skaitytojų ratą. Ir šis skaitytojų ratas nuolat plečiasi, nes Hario Poterio knygų serija pereina iš kartos į kartą: ją savo vaikams rekomenduoja su jaunuoju burtininku augę tėvai. Todėl ir kiekvienos naujos knygos apie Harį Poterį ar jo burtų pasaulį pasirodymas yra pasitinkamas kaip neeilinis įvykis ne tik tarp jaunųjų skaitytojų, bet ir jų tėvų“, – teigia leidyklos „Alma littera“ direktorė Danguolė Viliūnienė.

Apie filmą:

Filmo „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ veiksmas prasideda 1926 m., Njutui Miglapūčiui, kurį vaidina neseniai Oskaru apdovanotas Eddie Redmayne, ką tik grįžus iš ekspedicijos po visą pasaulį, per kurią jis aptiko ir aprašė galybę nepaprastų magiškų padarų. Niujorke jis ketino tik trumpai stabtelėti, tad būtų atvykęs ir išvykęs be jokių trukdžių... jeigu ne ne-burtininkas (amerikietiškas žiobarų pavadinimas), vardu Džeikobas, ne vietoj atsidūręs magiškas lagaminas ir kelių Njuto fantastinių gyvūnų pabėgimas, galintis atnešti magiškų bėdų ne tik burtininkų, bet ir ne-burtininkų pasauliui.

Svarbūs faktai:

1. Filmas „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“, nufilmuotas „Warner Bros. Studios Leavesden“ studijoje, kur Hario Poterio filmai kuriami jau visą dešimtmetį, taip pat Liverpulyje, yra pirmoji naujos filmų serijos dalis. Filmo režisierius – David Yates, pastatęs paskutinius keturis Hario Poterio vaidybinius filmus, be to, buvo suburta nemažai kitų su Hario Poterio serija dirbusių žmonių, pvz., prodiuseriai David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves ir Lionel Wigram.

2. Knygos „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti: originalus scenarijus“ viršelio ir dizaino autoriai yra kartu dirbantys grafikos dizaineriai Miraphora Mina ir Edwardo Lima, pasivadinę „MinaLima“ pseudonimu. „MinaLima“ sukūrė ne tik visų Hario Poterio filmų, bet ir naujojo filmo „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ ženklus, žemėlapius, rekvizitus bei dizainą.

3. J. K. Rowling parašė bestselerių apie Harį Poterį seriją, susidedančią iš septynių knygų, išleistų 1997–2007 m.; visame pasaulyje parduota daugiau nei 450 mln. šių knygų egzempliorių, jos platinamos daugiau nei 200 šalių, buvo išverstos į 79 kalbas, ir pagal jas pastatyti aštuoni didžiulio populiarumo susilaukę filmai.

Autorė taip pat parašė tris seriją papildančias knygas labdaros tikslais: „Bidlio Bardo poringės“ skirta paremti jos vaikų labdaros fondą „Lumos“; „Kvidičas per visus amžius“ bei „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ – „Comic Relief“ ir „Lumos“.

2012 m. buvo įsteigta J. K. Rowling skaitmeninių pramogų ir elektroninės prekybos įmonė „Pottermore“, džiuginanti gerbėjus naujais jos kūriniais ir padedanti jiems dar giliau pasinerti į burtininkų pasaulį.

J. K. Rowling ne tik parašė filmo „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ scenarijų, bet ir bendradarbiavo kuriant pjesę „Haris Poteris ir Prakeiktas vaikas, 1 ir 2 dalis“ – tai nauja originali J. K. Rowling, John Tiffany ir Jack Thorne sukurta istorija, pagal kurią režisierius Jack Thorne pastatė spektaklį. Jo premjera įvyko 2016 m. liepos 30 d. Londono „West End“ teatre.

4. Specialus repeticijoms skirtas spektaklio „Haris Poteris ir Prakeiktas vaikas, 1 ir 2 dalys“ pjesės leidimas lietuvių kalba išleistas 2016 m. gruodžio 12 d.

5. J. K. Rowling negalės duoti interviu ir dalyvauti renginiuose, susijusiuose su šia knyga.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių