Paryžiuje studijuojanti M. Baranauskaitė – cirko artistė be raudonos nosies

  • Teksto dydis:

Klounus įsivaizduojame su didele raudona nosimi, ryškiu makiažu ir šypseną keliančiu kostiumu, tačiau klounadą Paryžiuje studijuojanti Marija Baranauskaitė sako, kad jos grimas – pudra ir tušas, o kostiumai labai paprasti.

Mergina yra tik antroji lietuvė pasirinkusi šiuolaikinio cirko studijas, bet ji pastebi, kad ši studijų kryptis populiarėja.

Šios studijos – gana neįprastos. Jos prasideda nuo kasdienių vaikiškų žaidimų – per pirmą mėnesį mergina sužaidė jų beveik 500. Tai padeda artistams grįžti į vaikystę ir iš naujo atrasti džiaugsmą.

„Mes [...] mokomės žaisti ir suprasti, kad nereikia per daug sureikšminti kai kurių dalykų... Tada neši tai ant scenos ir bandai tai kombinuoti, su teatru su šokiu, judesiu, [...] tokia dvasia, kaip mokytojas Filipas sako, tu gali kurti laisvą teatrą“, – pasakoja šiuolaikinio cirko studijas Paryžiuje pasirinkusi lietuvė.

Šiuos mokslus mergina studijuoja laisvu grafiku – studentai gali pasirinkti patinkančias programas ir į studijas grįžti kada panorėję. M. Baranauskaitė sako, kad tokia sistema suteikia galimybę susitikti su profesionalais iš viso pasaulio. Plėsti pažinčių ratą ir gilinti žinias.

Plačiau – Danielės Patapaitės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių