„Paprastai apie sudėtingus“ laidos vedėjai sukėlė gaisrą

Kulkos, aitriosios paprikos, melo detektorius, alkotesteris, pozavimas su bikiniu – tai tik keletas nepaprastų išbandymų, kuriuos teko atlaikyti TV6 laidos „Paprastai apie sudėtingus“ vedėjams – Mindaugui Rainiui ir Gabrielei Laškaitei.

Jau šį sekmadienį, gegužės 13-ąją, 10.30 val. charizmatiškoji pora atskleis, kaip gaminami pinigai, kovos su nemaloniu česnako kvapu, gesins gaisrą studijoje, o Gabrielės rankose... sprogs gesintuvas!

„Gesintuvas – svarbi namų apsaugos priemonė. Tai daiktas, kuris turi būti kiekviename automobilyje ir kiekvienuose namuose“, – sako M. Rainys, su ekspertais TV6 eteryje analizuosiantis gesintuvų veikimo principą. Žinoma, „Paprastai apie sudėtingus“ komanda tiesiog negalėjo apsieiti be gaisro, todėl jį ir sukėlė, ir užgesino čia pat – studijoje. Kaip veikia skirtingų rūšių gesintuvai ir kaip greičiausiai užgesinti gaisrą?

Gabrielė savo kailiu patyrė, kaip veikia naujo tipo gesintuvas, kuris nuo karščio sprogsta savaime ir pats užgesina gaisrą. „Jis sprogo tiesiog mano rankose!“ – įspūdžius prisimena žavioji Gabrielė.

TV6 žiūrovai sekmadienį pamatys ir studijoje atlikto bandymo rezultatus – kaip naudodami actą ir valgomąją sodą „Paprastai apie sudėtingus“ vedėjai be vargo ir gana įspūdingai užgesina liepsnas.

Kitame reportaže Lietuvos banko pinigų ekspertė daktarė Nijolė Baltrūnienė atskleis visą tiesą apie popierinius pinigus, jų gamybos bei apsaugos būdus. „Mums tikrai knietėjo išsiaiškinti, kaip pinigai padirbinėjami ir kaip juos galima apsaugoti. Juk ne kiekvienas gali atskirti tikrą kupiūrą nuo padirbtos“, – sako laidos vedėja Gabrielė.

Kadangi pramoginės mokslinės laidos žiūrovai jos komandą socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje užtvindė laiškais, prašydami reportažo apie atliekų perdirbimą, Mindaugas ir Gabrielė sekmadienį parodys, kaip „EMP Recycling“ gamykloje perdirbamas senas sugedęs šaldytuvas ir kas iš jo lieka po šio proceso.

Geros nuotaikos, energijos ir mokslinių bandymų netruks rubrikose „Volo rokenrolas“, „Ar žinote, kad“ ir „Ką gali mano kūnas“. Žiūrovų dėmesiui – ir eksperimentas, kurio dėka bus atsakyta į klausimą, kaip atsikratyti prasto burnos kvapo suvalgius česnakų. Kramtukė, petražolės ar kardamonas – kas geriausiai „užmušė“ česnaką, TV6 žiūrovai sužinos jau šį sekmadienį 10.30 val. mokslinėje laboratorijoje „Paprastai apie sudėtingus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių