Panevėžio bibliotekų savaitėje – K. Donelaičio kūrybos skaitymai

Bibliotekų savaitė Panevėžyje prasidėjo akcija „Panevėžys skaito“. Vėliau renginys persikėlė į Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešąją biblioteką, kur įvairių profesijų atstovai skaitė Kristijono Donelaičio poemą „Metai“.

Į Senvagę susirinko bibliotekininkai ir jų bičiuliai – Karaliaus Mindaugo husarų bataliono kariai, pedagogai, paprasti miestiečiai ir moksleiviai.

„Sustojome į  žodžius „Panevėžys skaito“, nes Panevėžyje daug ištikimų bibliotekos lankytojų ir norėjome netradiciškai pradėti flešmobu, sustojant į žodžius“, – sako G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos darbuotoja Elvyra Pažemeckaitė.

Kristijono Donelaičio „Metų“  skaitymus moksleiviai pradėjo nuo „Pavasario linksmybių“.

„Šiek tiek keista skaityti hegzametru ir suprasti, kas parašyta, jo esmę, bet įsigilinus į tekstą jis man tikrai patiko“, – tvirtina moksleivis Ignas Lockcikas.

Vėliau renginys persikėlė į bibliotekos salę, kur Donelaičio skaitymus tęsė per trisdešimt žinomų miesto aktorių, medikų, teisėjų ar prokurorų.

„Dar nuo mokyklos laikų esu Donelaičio gerbėja ir dabar, kai šiek tiek sumažės darbų, turiu slaptą norą išmokti „Metus“ mintinai“, – teigia prokurorė Rima Špokevičienė.

Iki antradienio bibliotekoje vyks susitikimai su rašytojais,  teatralizuotos ekskursijos, parodos.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje per metus  apsilanko apie  tris šimtus tūkstančių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių