Paaiškėjo dailyraščio konkurso „Rašom! 2015“ finalininkai

  • Teksto dydis:

Komisija iš 6 000 darbų išrinko 33 gražiausių ir originaliausių dailyraščių autorius, kurie kovo 6 d. varžysis penktojo Nacionalinio Vinco Kudirkos dailyraščio konkurso „Rašom!“ finale. Lietuvos mokslų akademijoje vyksiančiame renginyje ne tik susirungs gražiausio rašto atstovai, bet ir bus surengtos dvi parodos: išskirtinių, prabangių plunksnakočių „Parker“ bei tautinės tematikos kaklaraiščių. Jas aplankyti galės visi norintys.

Daugiausiai į „Rašom!“ finalą pateko Vilniaus gyventojų – net 4. Iš Elektrėnų į finalą atvyks 3 dailyraščių autorės, o iš Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Radviliškio ir Šiaulių – po 2. Po 1 dalyvį į finalą pateko iš Akmenės, Grigiškių, Ignalinos, Kėdainių, Kupiškio, Mažeikių, Palangos, Rokiškio ir Varėnos miestų, bei Kaišiadorių, Kelmės, Kretingos, Molėtų, Šakių, Telšių ir Vilniaus rajonų. Visą finalo dalyvių sąrašą galima rasti tinklapyje http://rasom.lt/konkursai/rasom-2015/

Dailyraščio konkurso finalas vyks kovo 6 d. Lietuvos mokslų akademijoje. Renginį ves Juozas Šalkauskas, kuris pristatys ir savo tautinės tematikos kaklaraiščių kolekciją. J. Šalkauskas turi sukaupęs daugiau nei 1 000 įvairių kaklaraiščių. Dailyraščio finale bus eksponuojama išskirtinių plunksnakočių „Parker“ kolekcija, kurioje yra ir iš gryno aukso Karalienei Elžbietai II pagamintas parkeris.

Kaip teigia konkursą organizuojančios bendrovės „Biuro pasaulis“ direktorius Artūras Tuminas, iš viso konkursui šiemet buvo atsiųsta beveik 6 000 dailyraščių. Kaip ir kiekvienais metais, aktyviausiai konkurse dalyvavo mažiausieji – 3–6 klasių moksleiviai, kurie atsiuntė beveik pusę konkurso darbų. Kitos amžiaus grupės – 7–12 klasių moksleivių – darbų buvo daugiau kaip 1 700, o likę – suaugusiųjų.

Visi konkurso finalininkai bus apdovanoti rašymo priemonėmis „Parker“, įvairiomis knygomis, saldumynais ir kitais prizais. Kiekvienos grupės nugalėtojai ir originaliausio darbo autorius bus apdovanoti 4 kvietimais į bendrovės „Tallink“ organizuojamą kruizą Ryga–Stokholmas–Ryga. Į Rygą juos nuveš „Lux Express“ autobusai. Antrųjų vietų nugalėtojai laimės „Prestigio“ planšetinius kompiuterius, o trečiųjų bus apdovanoti ausinėmis.

Konkursą organizuoja Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinys, bendrovė „Biuro pasaulis“ bei Iniciatyvinė pedagogų grupė. „Rašom!“ – jau penktą kartą vykstantis nacionalinis konkursas, kurį inicijuoja ir organizuoja raštinės, biuro ir kompiuterinės technikos bei mokyklos reikmenų prekybos bendrovė „Biuro pasaulis“. Įmonė taip pat rengia Nacionalinį vaikų dailės darbų konkursą „Piešiam!“, organizuoja ir aktyviai dalyvauja parodoje „Moderni mokykla“, vykdo aktyvią socialinę veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių