P. Picasso paveikslas parduotas už rekordinę 179 mln. dolerių sumą

  • Teksto dydis:

Pablo Picasso (Pablo Pikaso) paveikslas ir Alberto Giacometti (Alberto Džakomečio) skulptūra tapo brangiausiais kada nors aukcione parduotais meno kūriniais, kai pirmadienį Niujorko aukcione už juos buvo pakloti atitinkamai daugiau nei 179 mln. ir 141 mln. JAV dolerių.

„Christie's“ aukcione, kurio dvi salės pirmadienį buvo sausakimšos, ispanų dailininko modernisto darbas „Alžyro moterys“ (Les femmes d'Alger (Version O) po 11,5 min. trukusių įnirtingų varžytuvių tarp keturių ar penkių potencialių pirkėjų buvo parduotas už 179,365 mln. dolerių.

Tai yra didžiausia kada nors aukcione už meno kūrinį sumokėta suma, nurodė „Christie's“. Tačiau ši suma nesiekia 300 mln. dolerių, už kuriuos vasarį, kaip buvo pranešta, Kataras privačiai įsigijo prancūzų postimpresionisto Paulio Gauguino (Polio Gogeno) paveikslą „Kada tu ištekėsi?“ (Quand te maries-tu?).

Salėje nugriaudėjo garsūs plojimai, kai aukciono vedėjas, „Christie's“ aukciono namų prezidentas Jussi Pylkanenas (Jusis Pilkanenas) paskelbė, kad P.Picasso paveikslas parduotas, o varžytuvių metu tvyrojusią įtampą pakeitė juokas ir pokštai.

Vos po kelių minučių šveicarų menininko A.Giacometti bronzinė skulptūra „Rodantis žmogus“ (Homme signalent) pasiekė naują brangiausiai kada nors aukcione parduotos skulptūros rekordą - už ją buvo sumokėta įspūdinga 141,285 mln. dolerių suma.

Aukciono namai neatskleidė abiejų meno kūrinių pirkėjų tapatybės, tačiau nurodė, kad dėl dešimties brangiausių meno kūrinių varžėsi potencialūs pirkėjai iš Azijos, Persijos įlankos, Rusijos, Europos ir Jungtinių Valstijų.

Ankstesnis aukcionų pasaulio rekordas priklausė anglų tapytojo Francis Bacono (Fransio Beikono) triptichui „Trys Luciano Freudo studijos“ (Three Studies of Lucian Freud), kuris 2013 metais „Christie's“ aukcione Niujorke buvo nupirktas už 142,4 mln. dolerių sumą.

Tuo tarpu A.Giacometti priklausė ir ankstesnis brangiausiai aukcione parduotos skulptūros rekordas. 2010-aisiais Londone už jo „Einantį žmogų“ (L'Homme Qui Marche) buvo pakloti 104,3 mln. dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Baisus cia daiktas,na,pardave ta Pikaso paveiksla uz 179 mln.doleriu,o kas pirko? Aisku - milijardierius,kuris ir taip neturi kur deti pinigu,o dabar investavo. Labai cia kam idomu - turtuoliai perka,turtuoliai parduoda,o mums - vienodai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių