P. Picasso paveikslo kaina aukcione viršijo visus lūkesčius

  • Teksto dydis:

Pablo Picasso paveikslas, kuriame slepiasi jo mylimąja tapusi Dora Maar, aukcione Londone viršijo lūkesčius.

1937 metais tapytas siurrealistinis kūrinys „Femme au beret et a la robe quadrillee (Marie-Therese Walter)“ trečiadienį parduotas už 50 mln. svarų (56 mln. eurų). „Sotheby's“ aukcionų namai tikėjosi paveikslą parduoti už 41 mln. eurų.

„Sotheby's“ impresionistinio ir modernaus meno skyriaus vadovas Jamesas Mackies sakė, kad pagrindinis kūrinio motyvas yra P. Picasso ilgametė mylimoji ir mūza Marie Therese Walter. Tačiau šešėlyje už jos išnyra Dora Maar, su kuria tapytojas susipažino 1936-aisiais ir kuri tapo jo mylimąja.

Portretas pirmą kartą pasiūlytas tarptautinėje meno rinkoje. Duomenų apie pardavėją ir pirkėją aukcionų namai nepateikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viliuke

Viliuke portretas
Na,zinoma, tokios "tepliones", kaip Pikaso, daugiau niekur nerasi,o cia oligarchai, uzvalde pasaulio pinigus, gali pasireiksti. 50-60 arba ir visas 100 milijonu, mokamas uz paveiksla, jau nieko nebestebina. Idomu,kam tie pinigai, sumoketi uz "sedevra", bus panaudoti? Labai noretusi tiketi,kad kilniam tikslui. Oligarcho ego patenkintas, dabar butu gerai patenkinti daugumos "bedziu" is oligarchu malones lukescius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių