P. Cincotti pasaulines gastroles pradėjo gimtajame Niujorke

Perspektyviausias naujosios kartos dainuojantis pianistas Peteris Cincotti, kuris balandžio mėnesį „Ergo Jazz Sessions„ serijos koncerte pasirodys ir Lietuvoje, pradėjo 2013-ųjų metų gastroles. Pirmasis pasaulinio turo pasirodymas įvyko vakar (kovo 5 d.), gimtajame muzikanto mieste Niujorke, „Highlight Ballroom“ salėje. Vėliau Peteris Cincotti gastroles tęs Europoje, apsilankys Italijoje, Olandijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir kt. Iš viso „Metropolis" gastrolių metu planuojama surengti daugiau nei 30 pasirodymų.

Pirmame gastrolių koncerte Peteriui Cincotti talkino nemaža palaikymo komanda. Gausiai susirinkusią publiką pradžioje „šildė„ populiarus Amerikos televizijos „NBC“ muzikinės laidos „The Jimmy Lloyd Songwriter Showcase„ žvaigždė Jimmy Lloydas. Jį pakeitė niujorkiečių grupės „Barkhaus“ lyderis, pagrindinis dainų autorius ir atlikėjas Willas de Zengotita. Vėliau scena atiteko dviems sparčiai populiarėjantiems folk ir country muzikos atstovams: multiiinstrumentalistei ir dainininkei Emily Mure, bei pradedančių muzikančių Jessi Rae Waltz ir Carrie Welling duetui „The Vanity Belles„, kuris „MTV“ kanalo apdovanojimuose jau spėjo nugalėti „Best Breakout Band" nominacijoje.

Publika, išsiilgusi pagrindinės vakaro žvaigždės, Peterį Cincotti ir jo grupę pasitiko ypač šiltai. Sausakimša „Highlight Ballroom„ salė, kurioje nebuvo nė vienos laisvos vietos, ošė nuo ovacijų, o pagrindindės vakaro žvaigždės sulaukę melomanai plojo stovėdami. Savo gerbėjų Peteris Cincotti nenuvylė – pristatęs naujausiąjį albumą „Metropolis“, atlikėjas atliko ir didžiausius savo hitus „Angel Town„, „December Boys“, „My Religion„ ir garsiąją baladę „Goodbye Philadelphia“.
Peteris Cincotti yra dainininkas, dainų autorius ir pianistas iš Niujorko, groti fortepijonu pradėjęs vos trejų, o 18-os jau „New York Times„ pakrikštytas „perspektyviausiu naujosios kartos dainuojančiu pianistu“. Debiutinį albumą, bendradarbiaudamas su legendiniu prodiuseriu Philu Ramone (dirba su Elton John, Billy Joel, Patricia Kaas, Rod Steward, Stevie Wonder ir kt.), atlikėjas išleido dar 2003 m. ir iš karto įsitvirtino pirmoje „Billboard" džiazo muzikos tope. Tai buvo pirmas kartas, kada toks jaunas menininkas pasiekė tokias aukštumas.

Ypatingo kritikų ir melomanų dėmesio sulaukė ir 2006-aisias išleistas albumas „East Of Angle Town„. Kurdamas šį įrašą Peteris Cincotti dirbo su šiuo metu bene garsiausiu pop muzikos prodiuseriu pasaulyje Davidu Fosteriu (dirba su Beyoncé Knowles, Michael Bublé, Jennifer Lopez, Madonna, Prince ir kt.). Didžiausiu bendro albumo hitu tapo daina „Goodbye Philadelphia“, karaliavusi perkamiausių singlų sąrašuose daugelyje Europos šalių.

Naujausią studijinį albumą „Metropolis„ dainuojantis pianistas išleido 2012 m. pradžioje. Pasak paties autoriaus, šis įrašas – jo kūrybos progresas. „Albume norėjau perteikti suvokimą apie šiandieninį mūsų gyvenimą. Albumas nėra apie kažkurį specifinį miestą ar šalį, bet apie visą urbanistinį pasaulį. Aš norėjau, kad kiekviena daina priverstų klausytoją pasijusti vieno metropolito dalimi“, pristatydamas albumą sakė P. Cincotti. Įgyvendinant naujo albumo idėjas daug prisidėjo ir vienas populiariausių šiandienos prodiuserių Jonhnas Fieldsas (dirba su Pink, Miley Cyrus, Demi Lovato, Jonas Brothers, Switchfoot ir kt.).

Kalbėdamas apie albumą, Peter Cincotti prašo klausytojų, kurie pastaruoju metu mieliau klausosi atskirų dainų nei visų albumų, perklausyti jį visą. „Aš tikiuosi, kad žmonės savo beprotiškoje dienotvarkėje paspaus „pauzės„ mygtuką ir iš tikrųjų „išgyvens“ viską, ką sudėjau į albumą. Žinau, kad šiais laikais tai itin didelis prašymas, bet šis albumas yra siekis sukurti kitą pasaulį – mitinį Metropolio pasaulį – ir aš noriu, kad jie pajustų, kad jie iš tikrųjų ten apsilankė", – sako Peteris Cincotti.

Dainuojantis pianistas savo kūryboje derina pop, rock, blues ir jazz muzikos stilius. Dėka neeilinio talento, originalių ir aktualių dainų tekstų, Peteris Cincotti pagrįstai vadinamas vienu unikaliausių ir įdomiausių jaunų atlikėjų pasaulyje. Balandžio pabaigoje vienintelį koncertą mūsų šalyje surengsiantis atlikėjas pristatys patį naujausią studijinį albumą „Metropolis".

Mūsų šalyje vienintelis Peterio Cincotti ir grupės pasirodymas „Ergo Jazz Sessions" koncerte vyks balandžio 24 d. Vilniaus Kongresų rūmuose. Bilietus į koncertą galima įsigyti visose BILIETAI LT kasose ir internetu.  Daugiau informacijos svetainėje www.bilietai.lt.


Šiame straipsnyje: Peteris Cincottikoncertasmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių