„Opus 3” leidžiasi į turą po Lietuvą

Menininkų, architektų, filosofų, reklamos specialistų ir visų besidominčių šiandienine muzika draugė, Lietuvos radijo programa „Opus 3“ ruošiasi į pirmą savo istorijoje turą po Lietuvą.  Jau kovo 27 dieną Vilniuje, klube „Havana Social Club“,  prasidėsiantis turas keliaus po miestus, palaikančius alternatyviąją muziką.

„Opus 3“  autobusu po Lietuvą važinės tie, kurių talentas bręsta tikrai ne dalyvaujant muzikiniuose realybės šou.

Šiuolaikinei roko scenai atstovaus neabejotinai geriausi 2008 metų naujokai „Freaks On Floor“, savo pasirodymuose išspinduliuojantys daugiau energijos nei visa Ignalinos atominė elektrinė ir  „Flamingo” vyrukai, tokie pat žavūs realybėje kaip ir dainos „Shutdown Baby“ vaizdo klipe.

 Bene dažniausiai iš lietuvaičių „Opus 3“ eteryje skambantis projektas „Driezhas“ pristatys ką tik išleistą albumą „Tolumoje“, o „Golden parazyth“ ir „Ele 7“ su charizmatiškąja vokaliste Marla Singer, kuri yra buvęs grupės „Sheezzanova“ balsas, įrodys, kad jie gali būti pirmieji, kada nors atstovausiantys Lietuvai Roskildės festivalyje.

„Šis turas skirtas tiems, kuriems „Opus 3” yra dalis gyvenimo. Tiems, kuriems domėtis kultūra taip pat natūralu ir savaime suprantama, kaip jauniems atlikėjams žinoti, jog geriausias jų koncertas dar ateityje”, - sakė radijo stoties „Opus 3” vadovas Darius Užkuraitis.

„Šiuo turu mes raginame atsigręžti į tikruosius Lietuvos talentus, už kuriuos paaukotume visus savo laisvadienius”, - aiškino „Opus 3” radijo laidų vedėjas Richardas Jonaitis.

„Opus 3” turas prasidės kovo 27-ąją Vilniuje, kur trijose scenose pasirodys 12 grupių ir atlikėjų, o prie didžėjų pulto stos geriausias tandemas Pupa & Benua, minimalistas Ernestas Sadau  ir už per didelę meilę disco muzikai iš mokyklos išmestas Martin Virgin.

Balandžio 3 dieną Kaune „Opus 3” turo po Lietuvą koncertas taps sudėtine renginio „Opus Insanitus“ dalimi, kur laikinosios sostinės ir artimiausių miestų gyventojai mėgausis įvairiausių stilių muzika, video instaliacijomis ir netradicinėmis pramogomis 5-iose salėse, renginiui magiškos auros suteiks ir veiksmo vieta, tai buvusi Sanito fabriko tyrimo laboratorija.

„Opus 3” turą po Lietuvą vainikuos muzika, vaizdu į marias ir statybinius laivus pakerėsiantis „Opus 3“ talentų renginys Klaipėdos uosto teritorijoje, būsimame Memelio mieste.

Prie radijo stoties turo taip pat prisidės: Dublicate, Sweetsalt, Name Free, Dj Partyzanai, Migloko, Kondencuotas Pienas ir kiti, kam juoką kelią Stano bandymas dainuoti.

Apie tai garsiausiai kalba pati radijo progarama „Opus 3” - įsijunk, jei nori žinoti susitikimo vietą.


Šiame straipsnyje: opus 3

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių