N.Rapace neatsigina pasiūlymų vaidinti Holivudo filmuose

Švedų trileryje „Mergina su drakono tatuiruote“ ryškiai sužibusi aktorė Noomi Rapace neatsigina pasiūlymų vaidinti Holivudo filmuose. Jai pranašaujamas kolegės iš Prancūzijos – Marion Cotilllard likimas – sėkminga karjera Holivude ir netgi „Oskaras“!

Talentingą švedę kino agentai užvertė gundančiais pasiūlymais. Jai siūlomi vaidmenys „Šerloko Holmso“ tęsinyje, ketvirtojoje legendinės „Misijos neįmanomos“ dalyje, fantastinėje pasakoje „Jonukas ir Grytutė: raganos medžiotojai“ bei keliuose kituose.

Holivudo padangėje N. Rapace žvaigždė sužibo, kai ji atliko milijonus žiūrovų visame pasaulyje sužavėjusį Lisbetos Salander vaidmenį trileryje „Mergina su drakono tatuiruote“. Šiuo metu filmas rodomas Lietuvos kino teatruose.

Vien Europoje jau per 100 milijonų eurų uždirbusi kino juosta pastatyta pagal literatūrine sensacija pasaulyje tapusį švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“.

Holivudą aktorę sužavėjo ne tik talentu ir įtaigia vaidyba, bet ir atkaklumu. Imdamasi vaidmens šiame filme N. Rapace buvo pasiruošusi viskam. Ji ryžosi trumpai nusikirpti plaukus, atsikratyti moteriškų formų ir gerokai sulieknėti. Dėl vaidmens ji septynis mėnesius praleido kikbokso treniruotėse, gavo motociklo vairuotojo teises ir net prisivėrė auskarų į veidą. Ji nesispyriojo netgi tada, kai vieną filmo sceną tekdavo kartoti net po 25 dublius.

Atkaklios švedės pastangos atsipirko su kaupu. Ją pastebėjo ne tik Holivudo prodiuseriai, bet ir prestižinių kino apdovanojimų komisijos. N. Rapace buvo įvertinta garbingiausiais Švedijos ir Europos kino apdovanojimais, bei, kalbama, gali pretenduoti į Geriausios metų aktorės statulėlę prestižiniuose  „Oskarų“ apdovanojimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių