Nobelio literatūros premiją gavęs B. Dylanas nereaguoja į žinią

  • Teksto dydis:

Švedijos akademija sako, kad kol kas daugiau nebandys susisiekti su uždarai gyvenančiu JAV dainininku Bobu Dylanu (Bobu Dilanu), kuriam praėjusią savaitę buvo paskirta Nobelio literatūros premija.

„Dabar mes nedarome nieko. Aš skambinau, siunčiau elektroninius laiškus jo artimiausiam bendradarbiui ir sulaukiau labai draugiškų atsakymų. Kol kas to tikrai užtenka“, – pirmadienį sakė Akademijos nuolatinė sekretorė Sara Danius valstybiniam radijui SR.

Amerikiečių bardas dar viešai nesureagavo į žinią apie praėjusį ketvirtadienį jam paskirtą apdovanojimą.

Naujasis laureatas tą patį vakarą grojo sausakimšoje salėje Las Vegase, bet liko ištikimas sau ir tarp dainų neištarė nė žodžio, palikdamas pasaulį spėlioti, ką jis mano apie savo iškėlimą į literatūros panteoną.

„Aš visiškai nesirūpinu, – sakė S. Danius. – Manau, kad jis pasirodys“.

Kiekvienais metais Nobelio premijų laureatai yra gruodžio 10 dienai pakviečiami į Stokholmą atsiimti savo apdovanojimų iš Švedijos karaliaus rankų ir pasakyti kalbų per banketą.

Tačiau kol kas Akademija nežino, ar B. Dylanas planuoja atvykti. „Jeigu jis nenorės atvykti, jis neatvyks. Bet kokiu atveju, bus didelis vakarėlis ir garbė atitenka jam“, – kalbėjo S. Danius.

75-erių B. Dylanas, kurio dainų žodžiai įkvėpė gerbėjų kartas, yra pirmas Nobelio literatūros premija apdovanotas dainų autorius.

Tarp pretendentų į šį garbingą apdovanojimą buvo Salmanas Rushdie (Salmanas Rašdis), sirų poetas Adonis ir romanų rašytojas iš Kenijos Ngugi wa Thiong'o (Ngugis Va Tchiongas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių