Netektis: mirė žinomas chorvedys A. Petrauskas

  • Teksto dydis:

Netektis. Eidamas 79-uosius metus šį rytą mirė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, žinomas chorvedys Albinas Petrauskas.

Jo dirigavimo klasę akademijoje baigė 74 jaunieji choro dirigentai. Profesorius – daugkartinis dainų švenčių dirigentas, vienas Lietuvos chorų sąjungos kūrėjų (1992-1995 m. sąjungos prezidentas), Lietuvos muzikų sąjungos narys. Su savo įkurtu choru „Leliumai“ surengė virš 500 koncertų Lietuvoje, buvusioje Sovietų Sąjungoje, Vakarų Europoje, Korėjoje, JAV, Kanadoje. Jo įkurtas chorų ir jaunųjų dirigentų paramos fondas „Polihimnija“ surengė 17 vidurinių mokyklų ir gimnazijų mišrių chorų konkursų „Dainuok ir keliauk“. Konkursų nugalėtojai buvo apdovanoti kelionėmis į užsienio šalis, o prizininkai –kelionėmis po Lietuvą.

Velionis birželio 8 dieną nuo 14 val. bus pašarvotas Kauno Gerojo Ganytojo bažnyčios šarvojimo salėje (V. Krėvės pr. 95a, Kaunas).

Šv. Mišios aukojamos Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčioje birželio 8 dieną 17 val.

Laidotuvės vyks birželio 9 dieną 13 val.

Dalyvaujančių laidotuvėse artimieji prašo atnešti ne daugiau nei vieną gėlės žiedą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilte

Vilte portretas
Uzuojauta artimiesiems...

Aleksandra

Aleksandra portretas
17 metu is eiles suorganizvavo17 moksleiviu misriu choru is visos Lietuvos Dainuok ir keliauk konkursu. Jie paliks neisdildoma dekinguma daugelio jaunu zmoniu sirdyse. Nepaprastas chorines dainos profesionalas ir entuziastas. Ir as jam dekoju ir linkiu sventos ramybes. Uzuojauta artimiesiems.

Žinomas

Žinomas portretas
žmogus, profesionalas. Bet ką gi, atėjo jo laikas iškeliauti. Taip turi būti. Amžiną jam atilsį.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių